На Житомирському бронетанковому заводі посадовцями викрадено близько 1 млн євро

gpu lutsenko zayava

 
Прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері організовано проведення перевірок додержання підприємствами Державного концерну «Укроборонпром», які є спецекспортерами військової техніки, законодавства про зовнішньоекономічну діяльність.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

У ході перевірок встановлено, що підприємства–спецекспортери під час виконання договорів комісії на реалізацію за кордон військової техніки і озброєння укладали фіктивні агентські угоди із фірмами-нерезидентами, що знаходяться в офшорних зонах, та перераховували на їх банківські рахунки значні кошти в іноземній валюті за послуги, які ними фактично не надавались.

Так, посадовці державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт», зловживаючи службовим становищем, з метою протиправного збагачення третіх осіб та виведення за кордон чистої валютної виручки, отриманої від реалізації на зовнішньому ринку військової техніки Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод», перерахували на рахунки офшорних компаній понад 900 тис. євро та 100 тисяч доларів США за нібито надані ними агентські послуги.

Житомирською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років).

Наразі перевірки з цих питань на інших підприємствах–спецекспортерах військової техніки тривають.



Коментарі

  +0 #1 Максим 19 мая 2014 г., 09:54:41
от 7 до 12??? для такого преступления очень мало!!! надо добавить предательство к этому!!!
  +1 #2 межа 19 мая 2014 г., 09:56:50
Може досить гучних заяв, може пора винних за грати

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.