«УДАР»: кожен напад на журналістів має бути розслідувано і покарано

napadi na jurnalistiv

 

Народний депутат від «УДАРу» Ірина Геращенко вважає тривожною тенденцією той факт, що лише протягом останнього тижня зафіксовано чотири випадки нападу на журналістів та перешкоджання професійній журналістській діяльності. Так вона прокоментувала інформацію про напад на групу каналу СТБ, на журналістів програми Савіка Шустера, на випадки застосування сили проти журналістів у регіонах. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР».


Ірина Геращенко переконана, що агресія проти журналістів стає нормою через безкарність нападників. Як приклад Геращенко навела події 18 травня, коли журналісти, що знімали акції протесту, стали жертвами нападу агресивних молодиків. "Замість того, щоб жорстко засудити будь-які прояви перешкоджання журналістам виконувати їх обов'язки, деякі політики починають ділити репортерів на своїх і чужих, з'ясовувати, чи добре було видно їх прес-карти, чи нападники могли їх не помітити, натякати, що травми репортерів були не такими сильними, щоб взагалі про них говорити. Подібна риторика сприяє безкарності, суспільство звикається з думкою, що в сучасній Україні всі громадяни є беззахисними перед бандитами і хуліганами. І ні влада, ні міліція не збираються їх захищати", - говорить політик.

Геращенко вважає, що всі факти нападу на журналістів мають бути взяті на особистий контроль керівництвом силових структур. "Ми чекаємо публічної реакції на ці випадки представників влади. Мовчанка влади провокує повторення цих ганебних випадків", - говорить політик.

Також Геращенко заявила, що всі ці факти мають бути розслідувані на ТСК з питань розслідування інциденту 18 травня та перешкоджання журналістській діяльності і отримати публічну реакцію ВР. Також вона вважає, що ці випадки мають бути якнайшвидше розслідувані, доведені до суду, а винні понести покарання.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.