Розпочато досудове розслідування за фактом затягування закупівлі шоломів та бронежилетів для військовослужбовців Збройних Сил

gpu lutsenko zayava

 
Генеральною прокуратурою України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України за фактом зволікання службовими особами Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України під час закупівлі засобів індивідуального захисту для військовослужбовців. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України під час брифінгу, передають «Конфлікти і закони».


Встановлено, що упродовж 2014 року Міністерство оборони України отримало з Державного бюджету13,5 млрд грн, а також благодійну допомогу на суму майже 137 млн грн. 140 млн грн із загальної суми передбачалися для закупівлі кулезахисних шоломів та бронежилетів.

Як з’ясувалося, службові особи оборонного відомства тривалий час зволікали з початком процедури їх придбання та штучно затягували договірний процес закупівлі. В результаті таких дій за два з половиною місяці зволікання майже 200 військовослужбовців Збройних Сил України, не маючи індивідуальних засобів захисту у вигляді шоломів, отримали поранення голови.

Наразі розпочато досудове розслідування, проводяться слідчі дії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.