Медіа-профспілка погрожує прокуратурі масовими акціями протесту журналістів

byut gurnalista

 
Делегати загальних зборів Київської міської організації Незалежної медіа-профспілки України висловили своє обурення пасивністю Генеральної прокуратури, яка зволікає із розслідуванням справ щодо порушень прав журналістів: побиття, затримання, перешкоджання професійній діяльності під час подій Революції Гідності. Загальні збори вважають, що керівництво прокуратури відкрито демонструє небажання доводити цю справу до логічного завершення.

Журналісти - учасники зборів застерігають: якщо така ситуація триватиме й надалі, то медіа-профспілка залишає за собою право ставити питання про відповідність Генерального прокурора України займаній посаді та про професійну придатність посадових осіб, відповідальних за розслідування злочинів щодо журналістів, проводити масові акції протесту, звертатися до міжнародних журналістських організацій.


Київська організація НМПУ вимагає від Генеральної прокуратури України ретельного розслідування та передання до суду всіх матеріалів щодо незаконного арешту, затримання, завдання тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості журналістам, завдання матеріальних збитків - пошкодження високовартісного професійного обладнання під час масових акцій, які проходили на Майдані Незалежності, в центрі м. Києва та у інших регіонах України з листопада 2013 р. по лютий 2014 р.

Медіа-профспілка нагадує, що за час Євромайдану внаслідок незаконних дій міліції, зокрема співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут», постраждало понад 300 журналістів.

Однак кримінальне провадження, порушене прокуратурою за фактом зловживання владою (ч.3 ст.364 КК України) та перешкоджання професійній журналістській діяльності (ч.1 ст.171 КК України) - залишається досі не розслідуваним. Жоден із міліціонерів, який бив журналістів або стріляв по них - не притягнутий до кримінальної відповідальності.

Київська організація НМПУ вимагає від слідчих органів притягнути до відповідальності не лише виконавців (рядовий та сержантський склад спецпідрозділів), але й офіцерів молодшого та старшого офіцерського складу, які своїми діями або бездіяльністю сприяли нападам на журналістів.

Розслідування повинно бути закінчене у найкоротші терміни, а всі матеріали - передані до суду та досліджені у відкритому та неупередженому судовому засіданні.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.