Журналіст з Коломиї виграв суд у депутата «Народного фронту»

gapich

 
Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківскої області під головуванням судді Віктора Васильковського відмовив в повному обсязі у позові народного депутата від партії «Народний Фронт» Юрія Тимошенко до редактора сайту «Вільне Місто», члена НМПУ Євгена Гапича, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі НМПУ.


Можновладець вимагав від журналіста відшкодування моральної шкоди у розмірі 50 тисяч гривень, публічних вибачень та спростування недостовірної інформації. В процесі судового засідання позивач змінив свої вимоги, відмовившись від моральної шкоди, залишивши вимогу про спростування недостовірної інформації.

«Ми вітаємо таке рішення суду, - коментує ситуацію старший юристконсульт НМПУ Олександр Тарасов, який представляв інтереси пана Гапича в суді, - бо за своєю формою матеріал є припущенням, про що свідчить знак питання у заголовку. Журналіст не стверджував, що Василь Гуменюк - помічник та Василь Гуменюк-Противсіх є однією й тою самою особою, але лише припустив це. Після того, як стало відомо, що Гуменюк-консультант нардепа та Гуменюк Противсіх - це різні люди, Євгеній Гапич оприлюднив на сайті офіційну біографію помічника-консультанта на громадських засадах Гуменюка Василя Васильовича. Тобто виконав свій обов'язок по наданню читачеві збалансованої та об'єктивної інформації».

Нагадаємо, у лютому народний депутат звернувся до суду із позовом до редактора інтернет видання «Вільно місто» пана Гапича. Підставою стала стаття «Противсіх Василь - помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?», в якій журналіст припустив, що одіозний політичний діяч Василь Васильович Гуменюк (Василь Противсіх) є помічником-консультантом депутата Тимошенка. У статті журналіст Євген Гапич розповів про помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України. Автор зазначає, що серед помічників-консультантів може бути Василь Гуменюк, який, можливо, відомий широкому загалу як Василь Противсіх. Також журналіст не стверджує цю інформацію – у заголовку ставить знак запитання. Водночас Юрій Тимошенко заявив, що його помічником є інша особа і подав до суду.

«Хочу звернутися до чиновників всіх рівнів та можновладців - не треба боротися з журналістами, не треба душити свободу слову. Кожен має право на висвітлення інформації, особливо, коли вона стосується влади або нардепів. Я вдячний НМПУ за те, що підтримали мене у цій справі, і за те, що продовжуєте підтримувати та захищати права», - так прокоментував ситуацію Євген Гапич. Юридична підтримка по цій справі надавалася Юридичним бюро НМПУ за підтримки програми У-медіа, яка виконується організацією Інтерньюз за кошти Агентства США з Міжнародного Розвитку.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.