Прокурорськими перевірками виявлено порушення при виконанні кримінальних покарань у вигляді штрафу

prokuratura new

 
Органами прокуратури Київщини у поточному році активізовано нагляд за дотриманням вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні кримінальних покарань у вигляді штрафу. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.


За результатами нагляду виявлено непоодинокі порушення вимог ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України та ст. 26 Закону України «Про виконавче провадження» щодо безпідставного відкриття органами державної виконавчої служби області виконавчих проваджень за вироками судів, якими призначено штраф як основний вид покарання. З метою усунення таких порушень внесено 16 скарг на дії державних виконавців та 4 вказівки про усунення виявлених порушень, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.

Крім того, встановлено численні факти ухилення засудженими особами від сплати штрафу, призначеного як основний вид покарання.

Реагуючи на них, прокурорами до судів внесено 298 подань про заміну покарань у вигляді штрафу більш суворими, 75 з яких вже задоволено. Також із розпочатих 249 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 389 КК України (ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі), 16 вже направлено до суду.

Робота на вказаному напрямку триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.