​На Черкащині затримали викрадача авто

08 січня о 5:00 ранку до Черкаського відділу поліції̈ звернувся місцевий̆ мешканець і повідомив про викрадення автомобіля. Чоловік розповів, що ввечері 7 січня залишив ВАЗ-2110 у дворі багатоповерхового будинку, а вранці його там не було. На території міста Черкаси та Черкаського району ввели в дію оперативний план й орієнтували всі чергові екіпажі, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Під час першочергових слідчих дій поліцейські опитали мешканців будинку й можливих очевидців, відпрацювали виїзди з Черкас. Оперативники з'ясували, що схожий автомобіль бачили в одному із кооперативів на вулиці Добровольського. Туди негайно направили слідчо-оперативну групу та працівників батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Черкаській області.

По приїзду на місце було встановлено, що в одному з гаражів хтось знаходиться, проте на неодноразові заклики відкрити двері не реагує. Поліцейські прийняли рішення провести невідкладний обшук даного приміщення.

Після примусового відкриття воріт чоловік з метою уникнення відповідальності підпалив гараж та спробував втекти через другий поверх. Його затримали спецпризначенці.

У гаражі поліцейські знайшли викрадений автомобіль. Крім цього, у цьому ж приміщенні поліцейські виявили та вилучили ще один автомобіль марки ВАЗ-2110, який розшукували у Черкасах від 31 грудня.

Також під час обшуку було виявлено та вилучено предмети для відкриття дверей автомобілів, документи, техпаспорти, банківські картки, страхові поліси на автомобілі, ключі від різних транспортних засобів. Займання швидко локалізували працівники ДСНС.

Зараз зловмисник затриманий відповідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва прокуратури Черкас йому оголошено про підозру.

За фактом незаконного заволодіння транспортними засобами слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289, а також ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також даний громадянин перевіряється на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Черкаської області. Триває досудове розслідування.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.