У Харкові затримано екс-нардепа за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів

gpu lutsenko zayava

 
Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність держави і надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 369 КК України).


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

На даний час оголошено підозру за вказаними статтями колишньому народному депутату Верховної Ради України ІІІ-VI скликань від КПУ та її сину. Останній, за даними слідства, переховується на території російської федерації.

За попередніми даними, вказані особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад. Місцеві обранці мали за хабар прийняти на сесіях звернення до Верховної Ради України та Президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації.

Зафіксовано факт надання неправомірної вигоди за прийняття таких звернень керівництву однієї з місцевих рад області. «Правильні» голосування колишні комуністи оцінили у 9 тисяч доларів США.

Екс-нардеп затримана в порядку ст. 208 КПК України. Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сину оголошено заочну підозру. Нині він перебуває у розшуку.

У рамках досудового розслідування слідчими СБУ в Харківській області проведено низку обшуків за місцем проживання та в офісі підозрюваної.

Досудове розслідування триває.

Довідково: максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області



Коментарі

  +0 #1 Nikname1212_Nik 3 июл. 2016 г., 10:36:58
А где решение суда,изьятие взятки при свидетелях,где доказательства?Или это типа сталинских репрессий,то есть беззаконие?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.