​ГПУ повідомила про підозру адвокату, причетному до шахрайських оборудок із державним цукром

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходи з метою упередження можливих шахрайських оборудок з державним цукром, протидії рейдерським захопленням підприємств та притягнення винних у цьому осіб до встановленої законом відповідальності.


Як повідомлялось раніше, Генеральною прокуратурою України спільно із працівниками Служби безпеки України 26.03.2016 попереджено збитки державі на більше ніж півмільярда гривень через спробу рейдерського захоплення цукру, який належить державній спеціалізованій бюджетній установі «Аграрний фонд», під виглядом проведення виконавчих дій на одному з підприємств у м. Бровари Київської області.

Завдяки злагодженій спільній роботі прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату та слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, за участі оперативного підрозділу Головного управління Національної поліції у Київській області установлено причетність до вчинення шахрайства з майном на суму понад 200 млн грн одного із адвокатів столиці.

За результатами проведення 28.09.2016 обшуків у нього вилучено злочинні схеми рейдерських захоплень підприємств, підроблену печатку, що використовувалась для захоплення підприємства, понад 10 печаток інших суб’єктів господарювання, більш ніж 10 мобільних телефонів та стартових пакетів операторів стільникового зв’язку для конспіративного спілкування.

Слідством одержано докази того, що адвокат брав участь у підробках документів, здійснював юридичний супровід злочинної діяльності, надавав поради іншим співучасникам стосовно втілення шахрайських оборудок, а також необхідні засоби для їх вчинення, переховував у себе знаряддя злочину для ускладнення виявлення і вилучення правоохоронними органами, забезпечував прикриття злочинної діяльності співучасників злочинів та вчиняв інші дії, що стало підставою для повідомлення йому 07.10.2016 про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Фото volynnews.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.