​До суду скеровано обвинувальний акт стосовно ще двох імовірних учасників «газової справи»

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох ймовірних учасників злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» (так звана «газова справа»). 27 квітня 2018 року обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті, повідомляє прес-служба НАБУ.


Понад рік — із серпня 2016 року до моменту затримання у вересні та жовтні 2017 року — ці підозрювані перебували в розшуку та переховувалися від слідства, систематично змінюючи місце проживання.

За даними слідства, впродовж 2013-2015 років вказані особи обіймали посади директорів двох товариств — переможців аукціонів із продажу природного газу, де газ реалізовувався за заниженими цінами. Кожному з них інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.2 ст.27 ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.2 ст.27 ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.5 ст.27 ч.4 ст.28 ч.2 ст.366, ч.2 ст.27 ч.5 ст.27 ч.4 ст.28 ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України («Участь в злочинній організації та вчинюваних нею злочинах, співучасть у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом»; «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»; «Фіктивне підприємництво»; «Службове підроблення»).

Нагадуємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За даними слідства, в період з січня 2013 року по червень 2015 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн. Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі організатор схеми — народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.