​За фактом організації та проведення так званих «виборів» в «ЛНР» розпочато кримінальне провадження

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації та забезпечення проведення окупаційною адміністрацією російської федерації на тимчасово окупованій території Луганської області 11.11.2018 так званих «чергових виборів голови ЛНР і депутатів народної ради ЛНР» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Нагадаємо, що з квітня 2014 року в окремих районах Луганської області розпочалася збройна агресія російської федерації шляхом неоголошених та прихованих вторгнень підрозділів збройних сил та інших силових відомств російської федерації, організації та підтримки терористичної діяльності і діяльності, направленої на порушення територіальної цілісності України.

З метою захоплення державної влади, порушення суверенітету та територіальної цілісності України, зміни меж її території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України, окупаційною адміністрацією російської федерації на тимчасово окупованій території Луганської області створено псевдодержавне утворення - так звану «Луганську народну республіку» та структуру так званих «органів державної влади», які підконтрольні російській федерації.

Зазначеною окупаційною адміністрацією та підконтрольними їй самопроголошеними органами, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованій території Луганської області, 11.11.2018 організовано та проведено так звані «чергові вибори голови ЛНР і депутатів народної ради ЛНР».

Наразі слідчими встановлені особи, які безпосередньо організовували, фінансували проведення незаконних виборів та брали участь в якості «кандидатів» на посади до псевдодержавних утворень «ЛНР», а також представників іноземних держав, які входили до складу спостерігачів.

Організація та проведення чергових незаконних «виборів» призводить до продовження збройної агресії російської федерації, підтримки терористичної діяльності, внаслідок чого порушуються демократичні права громадян України.

Прокуратурою Луганської області вживаються всі заходи для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Довідково: відповідно до санкції статей, особам, які вчиняють злочинні дії щодо реалізації вказаних незаконних заходів, загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото прес-служби прокуратури Луганської області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.