​Семочко тягне журналістів Bihus.Info до суду

Перший замголови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко подав до суду на авторів розслідування про майно і російські паспорти його родини. Про це повідомляється на державному порталі Судова влада, пише на сторінці bihus.info Леся Іванова.

Сергій Семочко подав позов до автора розслідування «Розвідкою по нирках» Лесі Іванової, ведучого програми «Наші Гроші» Дениса Бігуса, а також ПрАТ «ТРК Люкс» – тобто 24 каналу, котрий транслює програму.


Це позов про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування начебто недостовірної інформації. Яку саме інформацію Семочко хоче спростувати – поки що невідомо.

Слухатися справа буде в Голосіївському суді м. Києва. Суддею, згідно з авторозподілом, призначена Олександра Колдіна.

На думку юристів проекту «Тисни» (Bihus.Info), позов Семочка може бути розцінений як спроба тиску на журналістів, оскільки наразі інформація, викладена в журналістському розслідуванні, перевіряється в рамках двох кримінальних проваджень - НАБУ і СБУ. Семочко подав позов до журналістів, не дочекавшись результатів офіційних розслідувань цих органів.

Нагадаємо, в розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Bihus.Info) розповідалося про колишнього високопосадовця СБУ, а нині першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Зокрема, йшлося про те, як Семочко, на чолі економічної контррозвідки СБУ, втручався у закупівлі ліків для діалізу, що спричинило зупинку закупівель і нестачу препаратів.

Пацієнти в програмі розповідали, як для того, щоб вижити, користувалися простроченими препаратами. Постачальники ліків називали приголомшливі цифри: близько 200 померлих. А також стверджували, що управління Семочка збирало з фармдистриб’юторів данину (від 100 тис.дол. на рік) за невтручання СБУ у бізнес. Коли ж один з постачальників відмовився платити хабарі – тоді, за його словами, СБУ почало тиснути через кримінальні провадження.

Журналістам, попри засекречену декларацію, вдалося вирахувати родину чиновника і виявити, що за останні три роки її члени скупили три маєтки в Козині загальною вартістю близько 8 млн дол., що не корелює з офіційними доходами родини. Окрім того, виявилося, що родина новоспеченого розвідника має російські паспорти і часто буває на території анексованого Криму.

Після виходу в ефір журналістського розслідування НАБУ зареєструвало провадження за підозрою Семочка в можливому незаконному збагаченні, а СБУ відповідно – за підозрою у можливій держзраді.

Фото bihus.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.