​ГПУ повідомила про підозру двом колишнім працівникам Вищого господарського суду України

Слідчими управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України за процесуального керівництва прокурорів відділу Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами створення колишнім керівництвом Вищого господарського суду України злочинної організації з метою вчинення майнових і корупційних злочинів, а також злочинів проти правосуддя.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У цьому провадженні на підставі зібраних достатніх доказів 26.12.2018 здійснено повідомлення про підозру двом колишнім працівникам Вищого господарського суду України у тому, що вони у період 2012 – 2014 років, обіймаючи посади в апараті Вищого господарського суду України, діючи за попередньою змовою з Головою зазначеного суду та іншими членами злочинної організації, систематично здійснювали незаконне втручання в роботу програми автоматизованого документообігу суду, в результаті чого визначені Головою суду господарські справи потрапляли до розгляду на конкретного суддю і тим самим унеможливлювали участь інших суддів у розподілі справ та їх наступному розгляді, чим також відбувалося втручання в діяльність цих суддів.

Зазначені дії перешкоджали належному виконанню суддями своїх службових обов’язків зі здійснення правосуддя, а також позбавили суб’єктів господарювання (сторін) права на справедливий розгляд справи незалежним і неупередженим судом.

Указаним особам інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (участь в діяльності злочинної організації та участь у злочинах, вчинюваних такою організацією) та ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) КК України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вказаних злочинів.

Фото zib.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.