​Законопроект Зеленського про незаконне збагачення своєчасний і серйозно розглядається міжнародним співтовариством

Внесений президентом України Володимиром Зеленським до Верховної Ради законопроект (№10358) про незаконне збагачення є цікавою і своєчасною ініціативою, яку серйозно розглядає міжнародне співтовариство, заявляє керівник Антикорупційної ініціативи Євросоюзу в Україні Ека Ткешелашвілі.


«Потрібно зазначити, що ця ініціатива навіть ширша, ніж попередня, яка стосувалася тільки кримінальної частини за незаконне збагачення. У цій версії з'явився дуже цікавий елемент, як у цивільному праві. Тобто в разі, якщо факт незаконного збагачення буде доведено та обґрунтовано, активи, отримані незаконним шляхом, державними службовцями або представниками місцевого самоврядування, буде конфісковано», - сказала Ткешелашвілі в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні зазначила, що шляхом ухвалення норм, що стосуються незаконного збагачення в кримінальному та цивільному праві, створюється фундамент для запобігання злочинам, через які такі кошти накопичуються, що дасть змогу у майбутньому запобігти таким правопорушенням.

«Цю ініціативу серйозно розглядає міжнародне співтовариство. Ми (Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні - ІФ) готові допомогти, готові бути втягнутими в цей процес, щоб бути частиною його розвитку», - наголосила Ткешелашвілі.

Як повідомлялося, Конституційний Суд України за конституційним поданням 59 народних депутатів визнав неконституційною ст. 368-2 КК про незаконне збагачення. Таке рішення викликало занепокоєння МВФ, посольств США та Великої Британії. П'ятий президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, який мав відновити цю статтю в іншій редакції. У свою чергу, народні депутати подали понад десять альтернативних ініціатив.

3 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект закону про конфіскацію незаконних активів чиновників і покарання за придбання таких активів, повідомляється на офіційному сайті українського парламенту. Ініціатором відповідного законопроекту №10358 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про конфіскацію незаконних активів чиновників і покарання за отримання таких активів» виступив президент Зеленський.

Згідно з проектом закону, Зеленський пропонує ввести кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років за незаконне збагачення і внести зміни до процедури конфіскації необґрунтованих активів чиновників.

Фото informator.news



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.