​Колишній керівник підрозділу ДСНС в Одеській області підозрюється у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей під час пожеж

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей під час пожеж, колишньому керівнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (ч. 2 ст. 367 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, повідомляє прес-служба ОГП.


За інформацією слідства, колишній посадовець як особа, відповідальна за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежно виконував службові обов'язки і не здійснював належний контроль за діями підлеглих. Внаслідок цього протягом 2019 року в Одесі сталося три масштабні пожежі, в яких загинули люди: 8 громадян в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров’я; 9 людей при пожежі у готелі «Токіо Стар»; 16 загиблих в Одеському економічному коледжі. Окрім того, у 2017 році через порушення правил пожежної безпеки у дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» загинули діти.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює ДБР за процесуального керівництва прокуратури Одеської області.

Одеський коледж після пожежі. Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.