​НАБУ та НАЗК мають дати оцінку діям прокурора ОГП Артема Бояренка


За результатами журналістського розслідування координатор юридичного видання «Конфлікти і Закони» Оксана Котомкіна подала до НАБУ та ДБР заяви про злочин, а також до НАЗК та кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заяви із закликом проведення перевірки дій прокурора ОГП Артема Бояренка, в яких, на її думку, наявний склад корупційних правопорушень.

Про це вона повідомила у коментарі виданню «Конфлікти і Закони».

«Як і обіцяла, подала чотири заяви до правоохоронних органів на прокурора Бояренка, оскільки вбачаю в його діях зухвале знущання з антикорупційного законодавства. Правоохоронці мають встановити достовірність набуття задекларованих Бояренком доходів, які він використав для придбання нового автомобіля. На мою думку, в оборудці, в результаті якої він отримав необхідну підтверджену суму для придбання рухомого майна, є очевидні ознаки фіктивності», - зазначила журналістка.

Нагадаємо, що в ході журналістського розслідування встановлено, що для підтвердження легальних доходів для придбання нового автомобіля прокурор Офісу генпрокурора Артем Бояренко продав свій старий автомобіль власному батькові за завищеною майже втричі ціною (за 400 тисяч гривень за заявленої у декларації оціночної вартості 150 тисяч гривень), хоча Бояренко-старший і так був зазначений в декларації сина як особа, що має право на користування цим авто.

За виявленими даними НАЗК повинно провести моніторинг способу життя прокурора Офісу Генерального прокурора Артема Бояренка з метою встановлення відповідності його рівня життя наявним у них та членів його сім’ї майну і одержаних ним доходах, а також провести повну перевірку декларації за 2023 рік та повідомлень про зміни майнового стану у 2024 році на підставі інформації про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей.

Також є підстави для того, аби і кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів провела перевірку дій Бояренка. Перевірка КДКП має бути здійснена на предмет здійснення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури і притягнути його до відповідальності.

Крім того, згідно з законом, НАБУ та ДБР мають внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактами вчинення прокурором Бояренком злочинів, передбачених статтями 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; Ст. 366 (Декларування недостовірної інформації) та ст. 368 (Незаконне збагачення).

Фотоколаж Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Днями неподалік тимчасово окупованого Маріуполя дрони уразили великий російський склад боєприпасів. Детонація БК тривала 5 годин

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.