Ветерани-чорнобильці: Якщо влада нас не почує - ми їм не заздримо

chornobiltsi vr

 
Учасники акції протесту, який проходить під стінами Верховної Ради, - члени Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля вимагають від президента застосувати вето до закону «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», який унеможливлює відстоювання у судах соціальних прав громадян.


Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявив Петро Прокопенко, член правління Всеукраїнського об'єднання ветеранів-чорнобильців.

Прокопенко оголосив вимоги чорнобильців, які через народних депутатів передав спікеру парламенту.

Окрім вимоги застосувати вето до закону, чорнобильці також вимагають зустріч з президентом.

За словами Петра Прокопенка, від уряду чорнобильці вимагають, зокрема, забезпечити нарахування та виплату пенсій і компенсацій у відповідності до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» незалежно від того, має громадянин відповідне судове рішення чи він не звертався за судовим захистом своїх прав.

Окрім того, чорнобильці вимагають від Верховної Ради внести зміни до Держбюджету щодо підвищення розміру соціальних гарантій та відновлення соціального захисту громадян та ухвалити ще низку законів, внесених членами фракції «БЮТ-Батьківщина», які передбачають соціальний захист всіх незахищених категорій громадян.

Також чорнобильці вимагають визнати державним боргом суми пенсій та компенсацій, нарахованих за судовими рішеннями інвалідам і учасникам війни, чорнобильцям, дітям війни та іншим з правом спадку та виплати їх до 31 грудня 2012 року.

За його словами, ці вимоги також будуть вручені прем'єр-міністру та президенту.

«Якщо влада нас не почує - ми їм не заздримо», - наголосив Прокопенко.

Він також зазначив, що закон, ухвалений провладною більшість, фактично унеможливлює право людини на соціальний захист, гарантоване Конституцією, і це стосується не тільки чорнобильців, а й ветеранів війн, дітей війни, кожного громадянина України, якому винна держава.

У свою чергу народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський нагадав, що влада протягнула даний закон під шумок, прикриваючись законом про мови, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

  +0 #1 Владимир 8 июн. 2012 г., 01:18:24
Слова чорнобильців - пустопорожні понти, але вони праві у своїх вимогах та існують реальні юридично-організаційні механізми задоволення їх вимог.
Неохідно у певний спосіб оформити зобов'язання держави у максимально передбаченому законом об'ємі (залежно від категорії та інших передбачених законом чинників, орієнтовна сума зобов'язань становитиме 1 000 000 гривень).
У подальшому зобов'язальні документи, фактично - товарні векселі можуть передаватися у спадок, вкладатися в акціонерні спілки і таке інше.
Такі векселі можуть бути забезпечені будь яким майном держави.
  +0 #2 Ветер 5 сент. 2012 г., 13:45:22
Обратите внимание !!! В казначейство обязательно нужно будет подать оригинал исполнительного листа.
Но !!! Если кто не знает - все исполнительные листы, выданные ранее, находятся или в Пенсионном фонде или возвращены исполнительной службой в суд (о чем многие не знают !). То есть, с 01.01.2013 года нечего будет сдавать в казначейство. Повторно исполнительный лист нельзя получить в суде, так как он прошел частичное исполнение (деньги начислены, но не выплачены) и на основании постановления о закрытии исполнительного производства возращен в суд. Также пенсионный фонд не хочет возвращать оригинал исполнительного листа (мол деньги то начислены, значит решение частично выполнено).
Фактически закон регулирует только отношения с 01.01.2013 года. Но опять таки, суды удовлетворяли иски льготников только по 23.07.2011 год. Все дела уже рассмотрены, исполнительные листы почти все выданы. Значит, новых судебных решений уже не будет и опять таки нечего сдавать в казначейство.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.