Європейські Ігри – пил в очі ЄС від диктаторів - експерт

baku 2015

 
«Так звані Перші Європейські Ігри, що тривають в Баку, переслідують не спортивні, а політичні цілі. В першу чергу, це стосується президента Азербайджану Ільхама Алієва, який хоче показати свою країну в привабливому світлі. І це в той час, коли в тюрмах знаходиться чи не більше політв’язнів, ніж у Росії та Білорусі».


Таку думку вислови директор Київського центру журналістських досліджень країн ГУАМ, експерт Центру ОПАД Ельхан Нурієв, повідомляють «Конфлікти і закони».

«Типовий підхід тоталітарних держав – провести помпезний спортивний форум, як це було з Олімпіадою-1936 в нацистській Німеччині, й таким чином завоювати лояльність демократичного світу. Задля демонстрації намірів керівництво Азербайджану викидає сотні мільйонів доларів, у той час, як, наприклад, розвинутіші Нідерланди не бажають приймати Другі Європейські Ігри через те, що не готові на них виділити і 50 млн.», - каже експерт.

На думку політолога, більша частина коштів, яку пустили на Ігри, була «розпиляна» азербайджанськими чиновниками.

«Красномовний факт – відкриття ігор відвідали лише Путін, президенти Туркменістану та Таджикистану і турецький лідер Ердоган. Демократичні політики не захотіли опинитися в цій компанії. Сподіваюся, до Європи нарешті прийде прозріння й там не будуть давати великі спортивні форуми тоталітарним країнам, як це є з футбольним чемпіонатом світу в Росії чи з Європейськими іграми», - наголосив Нурієв.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.