Віталій Кличко вимагає, аби Черновецький з’явився на суд та вважає за необхідне залучити Олександра Попова у якості свідка

19.12.2011. Віталій Кличко вимагає залучити голову КМДА Олександра Попова у якості свідка по судовій справі за позовом, котрий подав Леонід Черновецький проти лідера партії «УДАР». Про це він заявив 19 грудня журналістам після засідання Печерського суду столиці.
 
Нагадаємо, що мер Києва вимагає від Кличка спростувати оприлюднену ним інформацію про 70 млрд., котрі були вкрадені у киян. Однак сьогоднішнє засідання не відбулося у зв’язку з зайнятістю судді у розгляді іншої справи. Наступне засідання – 18 січня о 9 год. 30 хв.
 
«Влада не знає, як вийти з цієї ситуації. Адже тепер їй треба довести, що Леонід Черновецький був ефективним мером. Тому процес затягується й буде тривати ще невідомо скільки. До речі, фразу про 70 млрд. гривень збитків, нанесених Києву, озвучив з трибуни Київради і голова КМДА. Тож ми вимагаємо, аби суд залучив Попова у якості свідка. Також свої свідчення повинні надати Кирило Куликов, Микола Томенко та Іван Васюник – усі вони в свій час очолювали комісії, котрі досліджували діяльність Леоніда Черновецького. Документи й висновки цих комісій обов’язково мають бути долучені до розгляду як докази», - говорить Віталій Кличко.
 
Загалом же лідер «УДАРу» з іронією ставиться до позову Черновецького: «Для судового позову про захист честі та гідності, перш за все, потрібно мати такі якості. Судячи з діяльності Леоніда Черновецького, у цьому є великі сумніви».
 
Віталій Кличко звернув увагу журналістів, що сам Черновецький так і не з’явився на судове засідання. «Це вкотре підтверджує, що мер Києва – особа віртуальна. Він більше року не з’являється на роботі, не приймає громадян, не веде сесії Київради. Нам лише розказують, що він нібито спілкується із кимось по телефону, а документи на підпис йому передають літаком. Це – відверте знущання над киянами й ганьба для міста».
 
Також політик наголосив, що він та його партія неодноразово подавали позови до суду на незаконні рішення київської вдали, зокрема, проти підвищення житлово-комунальних тарифів. «Часто суди приймали рішення на нашу користь. Думаю, що виграю і цю справу, якщо не буде втручання влади. Бо останнім часом вона використовує суд, як засіб тиску на опозицію. Якщо так піде і далі, то скоро подаватимуть до суду на всіх, хто незадоволений ситуацією в країні», - зазначає Кличко.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.