Валерія Іващенко звільнено від основного покарання з іспитовим строком на один рік

img 4696

 
Сьогодні, 14 серпня, колегія суддів Апеляційного суду Києва після розгляду апеляційних скарг Валерія Іващенка, Сергія Міхеєва та їх адвокатів на вирок Печерського райсуду, ухвалила відповідне рішення.


Зокрема, суддя Апеляційного суду Києва оголосила рішення, яким частково задоволено апеляційні заяви підсудних та їх захисників.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України В. Іващенка звільнено від відбування основного покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на один рік. На нього покладено обов’язки не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу Кримінально-виконавчої інспекції, а також повідомляти інспекцію про зміну місця проживання та періодично з'являтися на реєстрацію у цю інспекцію.

Крім того, В. Іващенка позбавлено права займати певні посади строком на 3 роки, а також другого рангу державного службовця.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України С. Міхеєва звільнено від відбування основного покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробуванням із іспитовим строком на один рік.

С. Іващенка та С. Міхеєва було звільнено з-під варти.

За словами прокурора у справі Петра Коваля, Апеляційний суд пом'якшив покарання обвинуваченим з урахуванням певних обставин.

«Зокрема, В. Іващенко звернувся до суду із заявою, в якій частково визнає свою провину, вказує на відсутність політичного підґрунтя у його справі, а також стверджує, що допустив помилку, підписуючи план санації Феодосійського судномеханічного заводу. Крім того, збитки, завдані державі цим рішенням, компенсовані у повному обсязі, а сам завод повернуто у державну власність», - пояснив прокурор.

За його словами, підставою для суду для пом’якшення вироку С. Міхеєву стали певні обставини, а саме перебування на його утриманні дитини, а також часткове визнання ним своєї вини.

Крім того, Петро Коваль повідомив, що позиція сторони державного обвинувачення у частині доведення вини підсудних залишається незмінною.

«По-перше, вирок Печерського районного суду від 12 квітня 2012 року у кримінальній справі щодо В. Іващенка та С. Міхєєва ґрунтується на доказах, які були розглянуті у судовому засіданні.

По друге, дії засуджених суд першої інстанції кваліфікував правильно щодо доведеності вини учасників. Висновки суду стосовно вини учасників повністю відповідають фактичним обставинам справи та ґрунтуються на всебічному, повному, об'єктивному дослідженні справи у суді», - сказав прокурор.

Петро Коваль зазначив, що сторона державного обвинувачення прийматиме відповідні рішення після детального ознайомлення з рішенням Апеляційного суду.

«Ми отримаємо рішення суду, детального вивчимо його, а тоді вже прийматимемо відповідні рішення щодо оскарження чи не оскарження, як по відношенню до одного, так і по відношенню до другого підсудного», - додав Петро Коваль, повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.