Суд відмовився арештовувати неповнолітніх активістів за мітинг під КМДА

shini kmda

 
Сьогодні завершився судовий розгляд справи про обрання міри запобіжного заходу відносно двох неповнолітніх активістів громадського руху «СМЕРЧ», яких підозрюють у підпалі шин під будівлею КМДА під час акції проти підняття тарифів на проїзд в громадському транспорті.


Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбук громадський активіст Сергій Мельниченко, передають «Конфлікти і закони».

За інформацією Мельниченка, позавчора активістам було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України (хуліганство вчинене групою осіб). Сьогодні слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання неповнолітнім міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Однак суддя Шевченківського суду Притула, вивчивши матеріали справи та заслухавши пояснення сторін, визнав висунуті підозри необґрунтованими та відмовився застосувати домашній арешт активістам.

«Саме безглузде у цій справі те, що для розслідування кримінального провадження відносно неповнолітніх «терористів» було створено слідчу групу аж з ОДИНАДЦЯТИ слідчих та трьох слідчих прокурорів» - заявила адвокат підозрюваних активістів Віра Михайленко

Це при тому, що для розслідування справ про розгін Євромайдану та розстрілу Героїв Небесної Сотні катастрофічно не вистачає слідчих. А саму слідчу групу для розслідування справи створили тільки через десять місяців.

До речі, кримінальне провадження за фактом розгону Євромайдану, де участь у побитті людей брали понад 300 беркутівців, наразі розслідують всього лише четверо слідчих.

Довідка з наявних матеріалів кримінальної справи:

Показання свідків у справі за підпал шин плутаються та не відповідають реальним обставинам справи. При цьому, свідки дають абсолютно протилежні показання, у тому числі щодо моєї причетності до вчинення цього злочину.

Деякі зі свідків вказали, що я безпосередньо привіз шини на автомобілі. Деякі зазначили, що я передавав активістам запалювальну суміш. Деякі ж заявили, що бачили, як я особисто підпалював шини.

Деяким зі свідків, які є працівниками міліції, вистачило розуму вказати, що так як вони знають, що я активно займаюся громадською діяльністю і був присутнім на акції, то вони вважають, що саме я давав вказівки активістам.

Тож, я більш ніж переконаний, що найближчим часом мене також буде затримано за підозрою у вчиненні злочину.

Це все при тому, що я перебував на мітингу проти підняття тарифів на проїзд як рядовий учасник акції та журналіст і здійснював відеозйомку на мобільний телефон, зазначає Сергій Мельниченко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.