Суд залишив під вартою Ігоря Гуменюка, підозрюваного у здійсненні вибуху гранати під ВР

gumenuk sud

 
Печерський суд залишив під вартою підозрюваного у киданні гранати під стінами Верховної Ради 31 серпня 2015 року. У цей день парламент, переламаний владою через коліно, прийняв у першому читанні законопроект про зміни до Конституції. Суд подовжив строк тримання під вартою Ігоря Гуменюка до 14 липня.


Ігоря Гуменюка, бійця добровольчого батальйону «Січ», звинувачують у вбивстві правоохоронців біля будівлі Верховної Ради під час заворушень 31 серпня 2015 року.

31 серпня 2015 року, під час голосування у Верховній Раді за зміни до Конституції України щодо децентралізації, він брав участь у мітингу проти цих змін.

Після голосування почалися сутички протестувальників із правоохоронцями. В ході протистоянь стався вибух бойової гранати, в результаті чого було поранено десятки осіб, трьох із них — смертельно. Усі загиблі служили у Національній гвардії України за призовом.

Того ж дня було затримано Ігоря Гуменюка. За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, при затриманому була чека від гранати РГО та ще одна граната. Журналісти «Радіо Свобода» також опублікували відео, на якому з двох ракурсів зафіксовано людину, яка кинула гранату у бік силовиків. Зовнішній вигляд особи збігається з виглядом затриманого Ігоря Гуменюка за низкою ознак: низький зріст, чорна футболка, чорні шорти з характерними помаранчевими стрічками по боках.

Для розслідування злочину було створено спільну слідчо-оперативну групу разом із МВС, СБУ та Генеральною прокуратурою. Ігорю Гуменюку інкримінуються чотири статті Кримінального кодексу України, які передбачають довічне ув'язнення:

ст. 348 «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця»;

ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу»;

ст. 293 «Групове порушення громадського порядку»;

ст. 294 «Масові заворушення».

Адвокат Ігоря Гуменюка Сидір Кізін заявив журналістам, що його підзахисний не визнає своєї провини і доказів його вини у справі немає. Зокрема у справі не йдеться про вилучення жодних вибухових пристроїв.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.