Справа ‪‎31 серпня офіційно розділилась на так званий «тероризм» і «масові заворушення»

obvinuvalniy akt

 
Тероризм влада вбачає в запалюванні димових шашок. З масовими заворушеннями теж смішна ситуація. Стаття, в якій звинувачують хлопців, звучить так:


«Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років».

За логікою звинувачення, після мітингу Верховна Рада мала бути спалена, або принаймні захоплена (проголосити парламентську республіку! розпустити раду до дідька! написати на стінах «х*й» і спалити занавіски!). Автопарк під Радою мав би бути спалений чи побитий бейсбольними битами, а всіх охоронців мали би зв'язати в дульку і посадити в погріб. І так далі.

Такого - не було. Але це не привід не звинувачувати в цьому патріотів.

Звинувачують в цьому 15 людей: депутата Броварської міської ради Сергія Бойко, депутата Хмельницької облради Віктора Бурлика, керівника фракції ВО «Свобода» у Київській облраді Ігоря Сабія, депутата Київради Юрія Сиротюка, заступника керівника Одеської «Свободи» Костянтина Шторма, керівника громадської організації «Чорний комітет» Богдана Тицького, журналіста Артем Фурманюка, активістів Гліба Громова, Сергія Кіншина, Володимира Райфа. Звинувачують у частині 1 статті 294 ККУ (організація масових заворушень) та частині 2 статті 342 ККУ (опір представникові влади під час виконання ним службових обов'язків).

А от депутата Кіровоградської обласної ради Максим Деската, неповнолітнього волонтера Олексія Логвіна, члена Політради ВО «Свобода» Едуарда Леонова, голову Харківської «Свободи» Ігоря Швайку, окрім організації масових заворушень, звинувачують в опорі представникові влади під час виконання ним службових обов'язків та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв (стаття 294 ККУ (ч.1), 342 ККУ (ч.2) та 345 (ч.2).

Підозрюємо, що «середньої тяжкості побої» були завдані важким свободівським поглядом Леонова або тінню двохметрового Швайки - в матеріалах справи при обранні запобіжного заходу жоден свідок, якого опитували, не мав навіть легких побоїв - звідки ж вони з'явилися через рік досудового слідства?.. Як кажуть у народі - шабля ранить тіло, а слово - душу!

В обвинувальному акті з'явився ще один чоловік, про якого ми нічого не знаємо. Ігоря Плохого звинувачують у ч. 1 статті 263, ч. 1 статті 294 та ч. 2 статті 342.

Очікуємо, поки ГПУ знайде велетенський зал, у який влізуть всі обвинувачені, захисники, свідки і «потерпілі» і розпочнеться справжній судовий фарс.

Очікуємо...

Прес-служба групи у Фейсбук «Свободу політв'язням - захисникам Конституції»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.