​Арсен Аваков готовий свідчити в італійському суді на захист нацгвардійця Марківа

Міністр внутрішніх справ заявив, що готовий дати свідчення в італійському суді на захист сержанта Національної гвардії Віталія Марківа. Про це він сказав під час прямого ефіру на телеканалі 1+1, повідомляє прес-служба МВС України.


«Ми вважаємо, що це абсолютно невмотивоване затримання сержанта Марківа, якого звинуватив один з італійських журналістів, що він чув у розмові з ними, що це він убив журналіста Рокелле. Інший італійський журналіст каже «так ні, йому почулося, він так не говорив. На цій підставі нашого солдата чотири місяці тримають у в'язниці», - сказав міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков зазначив, що вже зустрічався із захисником нацгвардійця в суді, і Марків матиме все необхідне для свого захисту.

«Я зустрічався з захисником, це дуже кваліфікований фахівець, один з кращих на італійському форумі, і все, що необхідно буде для захисту, в тому числі і показання міністра, який тоді був якраз в Слов'янську, а я був якраз тоді в Слов'янську... То я виступлю з показаннями в суді так само, як і будь-які інші гвардійці», - зазначив міністр.

Вчора, 16 листопада, Арсен Аваков надіслав листа на ім’я Міністра закордонних справ Італії з проханням об’єктивно і неупереджено розглядати справу українського солдата. Адже італійська преса вже встигла охрестити нашого співвітчизника «вбивцею італійського журналіста», підживлюючи негативне та упереджене ставлення до України та українців.

Нагадаємо, 30 червня 2017 року в Італії затримали українського військовослужбовця Марківа за підозрою в убивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу міста Слов’янська Донецької області в травні 2014 року.

Арсен Аваков відзначив, що солдат Марків знаходився на Сході України не у якості автономного бійця, але як сержант Національної гвардії, діючи за конкретним наказом своїх командирів.

«Сержант Марків не міг бути тим, хто вбив італійського журналіста, доказом цього – його позиція в момент трагічної події (місце розташування встановлене і підтверджене італійськими слідчими органами) та зброя, якою він володів», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Генеральна прокуратура не отримувала запитів від італійської сторони на проведення слідчих дій на території України. Адвокат Марківа запропонував прокурорам і представникам італійської поліції разом поїхати в Україну для проведення серії експертиз на горі Карачун Донецької області.

Віталій Марків. Фото mvs.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.