​ВРП звернулася до Офісу Генпрокурора та Служби судової охорони у зв’язку із втручанням обвинуваченого у діяльність судді

1 лютого 2021 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Комунарського районного суду міста Запоріжжя Дмитрієвої Марії Михайлівни про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя, повідомляє «Судова влада» з посиланням на прес-службу ВРП.


Наразі у провадженні колегії суддів Комунарського районного суду міста Запоріжжя під головуванням судді Дмитрієвої М.М. перебуває кримінальне провадження стосовно групи осіб, що обвинувачуються у бандитизмі, вимаганні, розбої та вчиненні інших протиправних дій.

Один з обвинувачених після того, як колегія суддів залишила без задоволення заявлений ним відвід головуючому судді, у присутності секретаря судового засідання повідомив, що суддя «ще пожалкує про своє рішення». Пізніше цей самий обвинувачений спровокував аварійну ситуацію за участю автомобіля, за кермом якого перебувала суддя Дмитрієва М.М.

Вивчивши обставини, повідомлені суддею, Вища рада правосуддя дійшла висновку, що висловлені обвинуваченим погрози на адресу судді, його спостереження за суддею та обставини дорожньо-транспортної пригоди пов’язані з діяльністю судді щодо здійснення правосуддя у конкретній справі. Зазначені події в сукупності та послідовність їх розвитку свідчать про наявність загрози безпеці судді Дмитрієвої М.М. та потребують негайного вжиття відповідних заходів реагування.

Крім того, вказані події, на думку ВРП, можуть мати ознаки втручання у діяльність судді з метою перешкодити виконанню службових обов’язків або домогтися винесення неправосудного рішення. Таким обставинам має надаватися кримінально-правова оцінка правоохоронними органами у порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України.

Враховуючи, що безпека суддів визначена як одна з основних гарантій незалежності суддів, з огляду на обставини, про які повідомила суддя Дмитрієва М.М., Вища рада правосуддя ухвалила рішення про вжиття заходів забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, визначених статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», а саме:

звернутися до Служби судової охорони щодо невідкладного вжиття передбачених законом заходів із забезпечення особистої безпеки суддів та охорони приміщення Комунарського районного суду міста Запоріжжя;

звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо забезпечення перевірки у порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України, обставин, зазначених у повідомленні судді Комунарського районного суду міста Запоріжжя Дмитрієвої Марії Михайлівни.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.