Суд зобов’язав розслідувати заяву звинуваченого у вбивствах власника кременчуцької телекомпанії «Візит» про погрози йому та родині

vizit

 
Прокуратура Полтавської області повинна повторно порушити кримінальне провадження та більш ретельно розслідувати факти погроз з боку високопосадовців обласного управління МВС на адресу директора приватної телекомпанії «Візит» Олександра Мельника, який перебуває у слідчому ізоляторі за підозрою у двох вбивствах. Про це повідомив адвокат директора «Візиту» Руслан Лазоренко, спираючись на останнє рішення Апеляційного суду Полтавської області, передають «Конфлікти і закони».


За словами адвоката, Апеляційний суд скасував постанову про відсутність складу злочину з боку двох високопосадовців обласного управління міліції, що погрожували Олександру Мельнику розправою ще у момент його затримання. Також Апеляційний суд скасував рішення слідчого-судді Октябрського райсуду міста Полтави Ганни Андрієнко, що фактично визнавало припинення розслідування кримінального провадження правомірним.

Адвокат Руслан Лазоренко твердить, що, за словами Олександра Мельника, ще у вересні минулого року один із високопосадовців слідчого управління обласного УМВС погрожував його клієнту прямо в ізоляторі тимчасового тримання. Він примушував Олександра Мельника зізнатися в замовленні убивства мера Кременчука Олега Бабаєва, а інакше обіцяв, що розправиться з самим Мельником і його сім’єю. Нині покійний міський голова Кременчука Олег Бабаєв намагався відібрати у Олександра Мельника його приватну телекомпанію «Візит», яка понад двадцять років працює без жодної копійки державних грошей.

Однак, суд ухвалив рішення на користь власника «Візиту». Незалежна медіа-профспілки і Міжнародна та Європейська федерації журналістів заявляли про неприпустимість таких дій. Національна спілка журналістів називала Олега Бабаєва ворогом преси.

Незабаром після убивства невідомим Олега Бабаєва влітку цього року Олександра Мельника посадили до слідчого ізолятора за звинуваченням у вбивстві міського голови Кременчука. Йому також закидають вбивство полтавського судді Олександра Лободенка, який мав розглядати майновий спір навколо телевежі між телекомпанією «Візит» і кременчуцькою владою.

Під час конфлікту між власником «Візиту» і міською владою можновладці неодноразово брутально поводилися з журналістами телеканалу. Юрбюро медіа-профспілки брало участь у відстоюванні прав журналістів. Представники юридичного бюро НМПУ не виключають, що звинувачення у вбивствах по відношенню до медіавласника може мати замовний характер.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.