У Печерському суді продовжилося судове засідання у справі екс-міністра Юрія Луценка

05.07.2011 р. об 11.00 Печерський районний суд м. Києва під головуванням судді Вовка продовжив підготовче засідання з розгляду кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка по суті. Про це повідомляє "Народна самооборона".

Перед початком засідання 5 канал планував транслювати судове засідання в онлайн-режимі на своєму сайті.

Нагадаємо, що після останнього засідання суду 30 червня Юрія Луценка терміново перевели з медчастини СІЗО назад у камеру «смертників», де він раніше утримувався. Це незважаючи на той факт, що і керівництво СІЗО, і дружина Ірина Луценко зверталися до суду із клопотанням про термінове переведення Юрія Луценка для обстеження і лікування у спеціалізованій лікарні поза межами СІЗО.

Окрім того, народним депутатам так і не вдалося з’ясувати принцип роботи автоматизованої системи документообігу печерського районного суду м. Києва, оскільки «Печерський районний суд м. Києва не зберігає інформацію про розподіл судових справ між суддями».

Також Генпрокуратура в чергове оббрехала себе у справі прикривання судді Вовка. За словами Г. Москаля, «заяви Генеральної прокуратури України про те, що кримінальної справи проти судді Печерського райсуду Сергія Вовка не існує, – це введення громадськості в оману». Народний депутат надав документи, які свідчать, що у вересні 2010 р. шестеро суддів Верховного Суду України, вивчивши клопотання Генпрокуратури щодо справи судді Вовка й погодившись із викладеними аргументами, внесли його на розгляд спільного засідання Судової палати у кримінальних справах та Військової судової колегії Верховного Суду України».

Об 11:12 судді на чолі із Вовком зайшли до залу судових засідань. У залі були присутні екс-міністр Юрій Луценко, дружина Ірина, команда адвокатів Ю.Луценка, брат Сергій, представники преси.

Через нез'ясовані поки причини трансляція із зали суду через інтернет-мережу не проводитиметься.

11:30 Один з обвинувачуваних у справі не з’явився в залі засідань

Один з обвинувачуваних у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, його колишній водій Леонід Приступлюк, не з’явився в залі засідань Печерського райсуду. За попередньою інформацією, учора ввечері він потрапив до лікарні із діагнозом гіпертонічний криз.

Один з прокурорів висловив вимогу привезти його примусово на наступне засідання суду або попередити, що якщо він не з’явиться у залі суду, то до нього може бути застосована більш жорстка міра запобіжного заходу.

У відповідь адвокати заявили, що таким чином неможна вчиняти із обвинувачуваним Приступлюком, оскільки «це не по-людськи».

Юрій Луценко, в свою чергу, заявив, що ще під час досудового слідства Приступлюк вже потрапляв до лікарні. І тоді, будучи у кабінеті слідчого Войченка, він особисто чув телефонну розмову, в якій Войченко наказав співрозмовнику: «Пресуйте його і везіть сюди».

«Швидше за все, вже тоді на лікарів чинили тиск, аби якомога швидше виписати його із лікарні», - наголосив Луценко.

За його словами, «за такою ж схемою діятимуть і цього разу, аби привезти Приступлюка в суд».

Із довідки, яку надав адвокат Приступлюка, прокурорами було виписано прізвище лікаря тієї лікарні, в якій зараз перебуває Приступлюк.

«Вони тиснутимуть на лікарів», - зазначили адвокати.

Екс-міністр розцінив вимогу прокурорів про примусовий привід як порушення конституційних прав Приступлюка і нелюдське, жорстоке поводження з ним. "Ви смерті домагаєтеся цієї людини? Щоб потім списати все, що ви не довели в кримінальній справі, вашу так звану злочинну змову хочете списати на мертву людину, яка не дасть жодних свідчень? Вам так зручно?", - запитав він.

"Ваша честь, ми є свідками того, як Генпрокуратура, не довівши нічого в кримінальній справі, хоче довести до могили Приступлюка, щоб потім списати, що змова була, але він помер, тому довести неможливо. Це цілеспрямовані дії для того, щоб справу, шиту білими нитками, перетворити на конкретний вирок, який їм давним-давно поставлений керівництвом державою", - звернувся Луценко до суду.

Суд пішов у нарадчу кімнату, аби прийняти рішення про подальший розгляд справи за відсутності одного з обвинувачуваних.
Відео судового засідання

11:43 У запасі ще є справи на Вовка

У перерві судового засідання Юрій Луценко також повідомив, що проти судді Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка, який розглядає його справу, порушувалася ще одна кримінальна справа. Пізніше за цим фактом також будуть надані документи.

Геннадій Москаль вже оприлюднив черговий
пакет документів проти судді Вовка.

12:07 Луценку готують розтин у СІЗО?

Юрій Луценко заявив, що адміністрація СІЗО не виконує рішення суду про його доставку до лікарні для обстеження шлунка.

«Суддя Вовк дозволив вивезти мене у лікарню швидкої медичної допомоги для проведення обстеження стосовно наявних у мене виразок та інших захворювань… Такий дозвіл вже третій тиждень знаходиться у СІЗО. Але замість того, щоб мене обстежити, мене відправили в камеру для «пожиттєвих», - зауважив екс-міністр.

За його словами, обстежити внутрішні органи в умовах СІЗО «можна лише під час розтину, тож очевидно, прокуратура розраховує саме так», оскільки не дає дозволу для зміни запобіжного заходу.

12:30 До суду прибула Тимошенко

Аби підтримати Юрія Луценка у залі суду, до Печерського райсуду прибула лідерка БЮТ Юлія Тимошенко.

Даючи характеристики судовому процесу і суддям, які його ведуть, Луценко, жартуючи, сказав Юлії Тимошенко: «У мене хоч суддя-вовчара, а у Вас – взагалі цуценя», маючи на увазі суддю Р.Кірєєва.

Також Юрій Луценко розповів екс-прем’єру, що коли вчора він у камері СІЗО дивився трансляцію із зали суду, у двері постукала жінка-наглядач і попросила зробити телевізор голосніше, щоб почути виступ судді Кірєєва. А після оголошення рішення про надання одного дня адвокату Тимошенко для ознайомлення з матеріалами справи, яка містить понад 4,5 тис. сторінок, ця жінка-наглядач голосно розсміялася.

12:55 Суд змилостивився над водієм?

Суддя Вовк після повернення із нарадчої кімнати повідомив, що "немає підстав не вірити наданій адвокатами довідці про стан здоров'я обвинуваченого Приступлюка".

Він також додав, що немає підстав для примусової доставки Приступлюка до зали суду.

У кінці засідання Луценко сказав журналістам: «Ну якщо мене немає, то Тимошенко водитимуть до п'ятниці».

Наступне засідання перенесено на понеділок, 11 липня, на 10 годину ранку.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.