Судова справа Луценка нічим не відрізнялась від суду над Тимошенко

 
11.07.2011 року Печерський районний суд столиці під головуванням судді Вовка продовжив засідання з підготовки розгляду кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка по суті.

На сьогоднішньому засіданні команда захисту Юрія Луценка на чолі із Ігорем Фоміним та Олексієм Баганцем вчергове приготувала для судді ряд клопотань.
 
10:04 У суд над Тимошенко і Луценком не пускали журналістів
 
Журналісти та учасники процесів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка не могли потрапити до Печерського райсуду Києва. Станом на 9 годину за дверима Печерського суду сформувалася величезна черга представників ЗМІ.
 
О 9:30 журналістам повідомили, що зала, в якій проходить засідання у справі Тимошенко, вже заповнена. Разом із тим, в залу суду, де продовжиться розгляд справи Луценка, журналістів також не пропускали.
 
Після півгодинної черги змогли потрапити до зали суду адвокат Луценка Ігор Фомін та прокурор Зінченко. Станом на 10 годину через спеціально організований коридор до суду пропустили Тимошенко.
 
Коли вона проходила до зали суду, молоді люди в чорних футболках почали скандувати: "Юлія Володимирівна, доведіть свою невинуватість у суді!". Разом із тим, представники БЮТ попросили не чинити провокацій.
 
Біля суду проходили два мітинги - прихильників і противників екс-прем'єра.
 
10:50 У суді над Луценком брешуть, що немає місця для журналістів?
 
Захист Юрія Луценка заявив клопотання про направлення справи екс-голови МВС на дорозслідування. Відповідне клопотання озвучив адвокат Луценка, екс-прокурор Олексій Баганець, - повідомив журналістам депутат Юрій Гримчак.
 
Він також повідомив журналістам, що в залі, де проходить засідання, є вільні місця, однак попри це охорона відмовляється пропускати журналістів до зали суду.
 
Начальник конвою через особисту забаганку вирішив не пропускати пресу до залу. Причина - перед судовим засіданням Юрій Луценко вчергове запитав його, чому конвой не перевозить його до лікарні для обстеження. Нагадаємо, що із відповідними клопотаннями про це до суду та судді Вовка зверталася як захисник Ірина Луценко, так і керівництво СІЗО. Мабуть, запитання про перевезення Луценка до лікарні роздратувало начальника конвою, після чого пресу принципово перестали запускати до зали суду. І це не дивлячись на те, що місць для журналістів і операторів було достатньо.
 
 
12:30 Суд відмовив захисту Луценка повернути справу на дорозслідування
 
Печерський районний суд Києва відхилив клопотання адвокатів екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про направлення справи на додаткове розслідування як передчасно заявлене.
 
Відповідне рішення виніс головуючий в судовому процесі суддя Сергій Вовк після майже годинноъ перерви в судовому засіданні. 
 
12:40 На лікарів тиснули, аби виписати Приступлюка
 
Захисник водія Л. Приступлюка адвокат Поліщук навів докази про тиск на лікарів лікарні, в якій перебував на лікуванні його підзахисний. За даними захисника, у лікарні, в яку каретою "швидкої допомоги" був доставлений Л. Приступлюк із діагнозом гіпертонічний криз, були направлені перевірки УБОЗ та УБЕП. На лікарів тиснули через перевірки із метою термінової виписки Приступлюка із лікарні.
 
Юрій Луценко назвав «злочинними» вказівки працівників прокуратури, аби шляхом тиску на лікарів позбавити Приступлюка належної медичної допомоги. За його словами, відразу після оприлюднення на минулому судовому засіданні інформації про перебування Приступлюка у лікарні, одним із прокурорів із зали суду було відправлене смс-повідомлення, після чого через годину у лікарні з’явилися представники УБОЗу та УБЕПу.
 
«Якщо витребувати у мобільних операторів належну інформацію, то ми отримаємо прямі докази тиск прокуратури на лікарів», - зазначив Луценко.
 
Адвокат водія Поліщук заявив клопотання про відвід прокурорів у судовому процесі. Його підтримали усі учасники процесу.
 
 
13:15 Юрій Луценко: Розберіться у своєму бардаку!
 
В одному зі своїх виступів Юрій Луценко вчергове навів докази брехні представників Генпрокуратури від слідчих до вищих чинів. Він нагадав про брехливі повідомлення про його начебто не голодування і належний фізичний стан, про нібито відсутність кримінальних справ на суддю Вовка, про нібито свідка Москаля у кримінальній справі тощо.
 
У відповідь прокурор Зінченко визнав, що насправді існувало подання заступника генпрокурора Кудрявцева до Судової палати в кримінальних справах Верховного Суду України. Однак, за його словами, 07.07.2010 р. у законодавство були внесені зміни і порядок клопотань був виключений із компетенції Верховного Суду України.
 
Юрій Луценко в свою чергу звернувся до прокурорів: «Чому ж тоді Кудрявцев направляв це подання, якщо за законом не мав цього робити? Що ж у вас там за бардак у Генпрокуратурі робиться? Розберіться спочатку у себе, а потім приходьте і судіть мене!»
 
За словами Юрія Луценка, «єдиним доказом відсутності кримінальної справи проти судді Вовка може бути лише постанова Генпрокуратури про закриття даної кримінально справи».
 
«Принесіть її і подаруйте Вовку, щоб я мав надію, що Вовк – об’єктивний і неупереджений суддя!», - наголосив Юрій Луценко.
 
13:27 Суд пішов у нарадчу кімнату
 
13:50 Ірина Луценко: У чоловіка «цілий букет хвороб»
 
Стан здоров`я екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка постійно погіршується.
 
За словами дружини Ірини, «СІЗО двічі клопотав перед суддею Сергієм Вовком, щоб відправити Луценка на обстеження, оскільки у нього виразка, ерозії, і суд дозволив його лікувати, проте конвойна служба не відправляє його на лікування. І у зв`язку з яскравим виступом мого чоловіка на попередньому засіданні його перевели із медчастини назад у камеру».
 
За словами дружини екс-міністра, у камері вогко, цвіль, у її чоловіка з`явилася тахікардія, біль у руках і ногах. «Погіршується стан здоров`я, він про це намагається не говорити, не хоче, щоб виглядало так, ніби він скаржиться», - додала вона.
 
І. Луценко назвала таке ставлення до її чоловіка злочином, оскільки медична комісія, яку запросив СІЗО, підтвердила «цілий букет хвороб».
 
14:13 Після майже годинної перерви суд прийшов до висновку, що неможна задовольнити клопотання сторони захисту про відвід прокурорів у судовому процесі.
 
Суд оголосив технічну перерву на 10 хвилин.
 
14:30 Прокурори вимагали Москаля у якості свідка
 
Прокурор Зінченко заявив клопотання про виклик Геннадія Москаля у якості свідка.
 
Нагадаємо, що раніше Юрій Луценко неодноразово заявляв клопотання про допуск Г. Москаля у якості його захисника. Тоді суд не задовольняв дане клопотання.
 
Адвокат Ігор Фомін заявив, що клопотання про виклик Москаля у якості свідка не може бути задоволено судом з ряду об'єктивних причин. Зокрема, у даній справі Москаль вже виступав захисником Юрія Луценка на стадії оскарження даної справи.
 
Після наради на місці суд постановив відкласти клопотання прокуратури про виклик Г. Москаля у якості свідка, долучивши його до справи.
 
 
14:45 Від МВС вимагають 100 млн. доларів?
 
До канцелярії суду звернувся громадянин Борис Погребний, який заявив про ряд порушених проти нього кримінальних справ та конфісковане майно на загальну суму 100 мільйонів доларів США.
 
За словами цивільного позивача, він неодноразово звертався до МВС та міністра Луценка у 2005 році, але не отримав належної для нього відповіді.
 
У своєму позові Б. Погребний просив визнати МВС та Луценка цивільними відповідачами і стягнути з МВС на його користь майно на відповідну суму, де б воно не знаходилося, та стягнути з Луценка 1 мільйон гривень.
 
Прокурори виступили проти задоволення даного позову.
 
Екс-міністр Юрій Луценко, в свою чергу, просить задовольнити даний позов, враховуючи той факт, що справи, про які йдеться у даному позові, були порушені МВС ще у 1989 році!
 
«Треба задовольнити цей цивільний позов, посадити позивача поруч із представниками генпрокуратури і тоді вже розглядати мою справу», - з іронією на адресу прокурорів зауважив Луценко.
 
За словами одного із обвинувачуваних – Павлєнова, у 2005 році до МВС масово зверталися так звані «ображені» на колишню владу. «Таких листів надходили тисячі, і більшість із них – просто від людей душевнохворих. Нам ще зараз таких не вистачало тільки», - зауважив він.
 
Суд даний позов відхилив після наради на місці.
 
15:15 Засідання у справі Юрія Луценка перенесено на четвер, 14 липня 2011 року, на 10 годину ранку.
 
PS. Нагадаємо, що протягом минулого тижня народний депутат Геннадій Москаль, проводячи власне розслідування щодо діяльності С.Вовка на посаді судді Печерського райсуду, надав копію нібито зниклого рішення суду у справі № 2-1210-1/08, винесеного 17 жовтня 2008 року іменем України суддею Вовком, котрий передав 140 гектарів землі, що належала Черкасько-Лозівській сільській раді Дергачівського району Харківської області «Житлово-будівельному кооперативу «Вікторія» для будівництва дачних будинків та котеджного містечка, а також зобов’язав видати державні акти на вказану земельну ділянку, незаконно змінивши при цьому цільове призначення ділянки. Г.Москаль зазначив, що даний документ Прокуратура Києва не може знайти з 2009 року.
 
Також Г.Москаль направив до Голови Верховного Суду України В.Онопенка звернення, у якому, зокрема, зазначається: «Прошу повідомити, з якої причини до сьогоднішнього дня не розглянуте клопотання про перегляд судових рішень у порядку виключного провадження, яке було направлено до Верховного Суду України заступником генерального прокурора України В.Кудрявцевим ще 20 квітня 2010 р., а також не розглянуте подання п’яти суддів Верховного Суду України про перегляд судового рішення в порядку виключного провадження за клопотанням заступника Генпрокурора від 09 вересня 2010 р. Мова йде про кримінальну справу, порушену проти судді Печерського райсуду Сергія Вовка через винесення ним 07.09.07 р. та 04.12.07 р. завідомо неправосудних рішень за ознаками злочину передбаченого ч.1 статті 37 КК України».
 
Народний депутат Геннадій Москаль також звернувся до прокурора Києва А.Мельника з проханням порушити проти судді Печерського райсуду С.Вовка кримінальну справу за ч.2 ст.375 Кримінального кодексу України «Постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови» щодо винесеного ним завідомо неправосудного рішення у справі № 2-1210(2)-1/08, яким незаконно вилучив 140 гектарів землі Черкасько-Лозівської сільської ради.
 

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.