У процесі над Юрієм Луценко відбулося судове шулерство

Сьогодні о 9.30 ранку Печерський районний суд м. Києва у складі трьох суддів на чолі із суддею С.Вовком після нетривалої перерви продовжив слухати справу проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що на минулому засіданні у понеділок, 8 серпня, Юрій Луценко не визнав себе винним у злочинах, які йому інкримінуються, не зрозумів суть обвинувачення, яке йому висувається, заявив про невизнання цивільних позовів від МВС та Пенсійного фонду.
 
Натомість екс-міністр заявив про готовність і бажання давати покази. «Я маю бажання давати покази, які будуть свідчити про політичну вмотивованість моєї справи», - наголосив Луценко.
 
Окрім того, суд визначив подальший порядок розгляду кримінальної справи:
 
1. Допит свідків.
 
2. Допит потерпілих.
 
3. Дослідження матеріалів справи.
 
4. Допит підсудних.
 
5. Розгляд питань щодо доповнення досудового слідства.
 
Сьогоднішнє судове засідання мало розпочатися із допиту свідків звинувачення. Таких нараховується 148 осіб.
 
Як наголосив Юрій Луценко, «148 осіб зі сторони обвинувачення і 0 – зі сторони захисту».
 
«Саме завдяки прокуратурі мені відмовлено викликати свідків, які розвінчають брехливість показів свідків обвинувачення», - наголосив Юрій Луценко.
 
Нагадаємо також, що судове засідання проходило у напівзакритому режимі, оскільки фото- та відеозйомка у залі суду заборонена.
 
09:15 Журналісти намагаються пробитися в суд
 
Через паралельне проведення судових засідань у справах Юрія Луценка та Юлії Тимошенко до приміщення Печерського суду вишикувалася величезна черга із журналістів, народних депутатів, представників громадськості.
 
09:25 Москаль не припиняє викривати Вовка
 
Народний депутат Геннадій Москаль, проводячи власне розслідування, знайшов ще одне незаконне рішення судді Вовка, яке стосується земельних махінацій.
 
Незаконне рішення, винесене суддею Печерського районного суду Києва Сергієм Вовком 7 вересня 2007 року, було скасовано 28 травня 2009 року Колегією суддів судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Києва.
 
Посилання на документи можна прочитати тут.
 
Суддя Вовк ще раз довів, що є спеціалістом у земельних махінаціях.
 
Судді запізнилися на судове засідання на 17 хвилин.
 
10:00 Прокуратура шукає нових «жертв»
 
Суддя Вовк зачитав заяву чергового потерпілого, який начебто був незаконно звільнений із органів внутрішніх справ після служби в Косово. Заява базується на повідомленні газети «Сегодня».
 
Проте сам потерпілий (зазвичай, як і інші) у залі суду не з’явився.
 
У відповідь на оголошену заяву Юрій Луценко заявив: «Генеральна прокуратура шукає запасний аеродром і залучає брехливі факти, чітко розуміючи, що моя кримінальна справа розсипається на очах».
 
Суддя залишив дану заяву без задоволення і перенаправив її в Генпрокуратуру для прийняття відповідного рішення.
 
10:15 Суд змінив порядок судового засідання
 
Суд прийняв рішення змінити порядок судового засідання, допитавши спочатку потерпілих у справі.
 
Хоча напередодні був оголошений інший порядок роботи.
 
Представники державного обвинувачення підтримали цю пропозицію.
 
Натомість адвокат Луценка Олексій Баганець попросив оголосити перерву для того, аби переглянути покази потерпілих у справі. Адвокат наголосив, що команда захисту готувалася до допиту свідків, як і було заплановано.
 
Ігор Фомін заперечив про зміну порядку і допит потерпілих, оскільки до допиту потерпілих не готувалися.
 
Юрій Луценко також заявив протест проти зміни порядку і сьогоднішнього допиту потерпілих. «Я не один день готувався до цього процесу, робив певні нотатки. Тому я вимагаю перенесення судового засідання, або ж прошу доправити мене у СІЗО, аби я взяв ті свої записи, які робив протягом кількох місяців», - наголосив Луценко.
 
10:30 Судове шулерство
 
Суддя Вовк прийняв рішення про зміну порядку судового засідання.
 
Першими допитають потерпілих, а потім – свідків. І це не дивлячись на протест сторони захисту і самого Луценка у зв’язку із неготовністю до допиту потерпілих.
 
Оголошено перерву лише на 30 хвилин, аби сторона захисту могла підготуватися до допиту потерпілих.
 
10:45 Луценко: Наше спілкування з Тимошенко пильнують
 
Юрій Луценко повідомив, що йому не дають спілкуватися з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко при можливих зустрічах перед початком судових засідань.
 
За словами екс-міністра, сьогодні його і Ю. Тимошенко доставили з СІЗО до суду в різних автозаках, а в суді помістили у сусідніх боксах.
 
«Я тільки почав їй щось говорити, а мене одразу сюди витягли. Її ж залишили там з охороною. Претензії, звичайно, не до хлопців, але це хтось із начальства пильнує сильно», - зазначив Ю. Луценко.
 
11:20  Захист просить перерву
 
Адвокат Ігор Фомін заявив клопотання про перерву у судовому засіданні до 15 серпня для належної підготовки команди захисту до допиту потерпілих у справі Юрія Луценка.
 
Фомін надав суду відповідну заяву за підписом усіх адвокатів, захисників та підсудних.
 
Сторона обвинувачення виступає проти перерви у засіданні.
 
11:30 Луценко не готовий до допиту потерпілих
 
"Я маю виписки до 23-го тому своєї кримінальної справи. А ви викликаєте потерпілого по третьому епізоду! Це прокурорське шулерство. Це суд без права на захист", - заявив Юрій Луценко, звертаючись до суду та прокурорів.
 
"Мені не дають належно підготуватися до процесу, мене позбавили адвокатів і свідків захисту! Я знаходжуся у нерівних із стороною обвинувачення умовах", - наголосив екс-міністр.
 
11:40  Вовк почув Луценка
 
Суд прийняв рішення зробити перерву у судовому засіданні для належної підготовки сторони захисту до допиту потерпілих у справі Юрія Луценка.
 
Наступне засідання призначено на 18 серпня 2011 року на 9.15 ранку.
 
Цього разу змінено адресу, де проходитиме судовий процес: вул. Гайцана, 4, зал №3.
 

Джерело: "Народна самооборона"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.