Начебто суд над Тимошенко начебто у справі убивства Щербаня

ubiv scherbanya

 

У середу, 13 лютого, о 14:00, у приміщенні апеляційного суду Києва (вул. Солом’янська, 2а) відбулося судове засідання, де в рамках досудового слідства мали допитати начебто свідка у справі Щербаня. Захист лідера опозиції вже наголошував, що цим нібито свідком є людина, яка співпрацює з СБУ.

Сергій Власенко та Олександр Плахотнюк, яким дали ознайомитися лише з однією десятою частиною матеріалів справи, повідомили, що Юлія Тимошенко не була знайома та ніколи не спілкувалася з людиною, яку влада називає свідком.

Як відомо,6 лютого режим планував влаштувати допит "штатного свідка СБУ" в рамках досудового слідства у режимі відеоконференції та збирався долучити до цього дійства Юлію Тимошенко, порушуючи вимоги чинного законодавства та право лідера опозиції на захист.

7 лютого суддя Печерського суду м. Києва Оксана Царевич постановила доставити лідера опозиції Юлію Тимошенко 13 лютого на судове засідання, де в рамках досудового слідства і мали допитати начебто свідка.

12 лютого захисник лідера опозиції Андрій Кожем’якін повідомив, що йому відомо про наміри влади доставити Юлію Тимошенко на судове засідання, не очікуючи її одужання.

Як відомо, Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні у стаціонарному відділенні харківської лікарні "Укрзалізниці" і, як повідомляли захисники, стан її здоров'я значно погіршився.

Юлія Тимошенко не відмовлялася від участі в засіданні у справі Щербаня

Юлія Тимошенко не відмовлялася від участі у судовому допиті у справі Щербаня. Про це заявив журналістам керівник групи захисту лідера опозиції Сергій Власенко, коментуючи заяви пенітенціарної служби.

Власенко повідомив, що вчора в присутності заступника керівника Качанівської колонії Оксани Кошлак зустрічався з Юлією Тимошенко, і «вона не відмовлялася від участі у судовому засіданні».

«Юлія Тимошенко чітко зазначила: якщо є виклик до суду, будь ласка, виконуйте закон», - сказав захисник.

«Я з великим здивування дізнався, що якась комісія пенітенціарної служби о 10-ій годині без підпису Юлії Тимошенко склала акт, що нібито вона у категоричній формі відмовляється від участі у цьому засіданні. Це цілковита і звичайна брехня», - наголосив Сергій Власенко.

Він також продемонстрував письмову заяву Юлії Тимошенко на ім’я слідчого-судді Оксани Царевич про те, що екс-прем’єр не відмовляється від особистої участі на судовому допиті, який відбувається у приміщенні апеляційного суду міста Києва.

Крім того, Сергій Власенко повідомив, що звернувся до Генеральної прокуратури з приводу фальсифікацій стосовно Юлії Тимошенко.

«Я сьогодні також подав заяву до ГПУ про порушення кримінальної справи проти осіб, що підписали сфальшований акт», - сказав він.

За словами захисника, серед підписантів фігурує також прізвище вищезгаданої заступника керівника Качанівської колонії Оксани Кошлак.

dokument

 

Наводимо документ, написаний лідером опозиції власноруч. У ньому зазначається, що Юлія Тимошенко не відмовлялася від участі у судовому засіданні. Цей документ є підтвердженням того, що тюремники, за наказом Банкової, продовжують фальсифікувати інформацію щодо Юлії Тимошенко та розповсюджують відверту брехню.

Суддя вирішила притягнути Юлію Тимошенко до відповідальності через сфальсифіковану заяву тюремників

Після початку судового засідання слідчий-суддя Печерського райсуду Києва у справі Щербаня Оксана Царевич оголосила перерву у судовому засіданні на 20 хвилин.

За словами Царевич, на адресу Печерського райсуду факсом надійшов акт Державної пенітенціарної служби про те, що Юлія Тимошенко начебто відмовляється брати участь у судовому засіданні з допиту свідка у справі Щербаня.

У цьому акті, за словами судді Царевич, вона «побачила зневагу до суду».

«Я видаляюся на 20 хвилин до нарадчої кімнати, щоб винести рішення про адміністративну відповідальність Юлії Тимошенко», - сказала Царевич.

На судовому засіданні були присутні народні депутати від «Батьківщини», а також захисники Юлії Тимошенко.

Суддя оштрафувала Юлію Тимошенко "за неповагу до суду"

Слідчий-суддя Печерського райсуду Києва у справі Щербаня Оксана Царевич винесла постанову про притягнення Юлії Тимошенко до адміністративної відповідальності і штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч грн) за "неповагу до суду".

Крім того, вона постановила видалити із зали народного депутата фракції «Батьківщина» Володимира Яворівського, який це рішення зустрів вигуками «Ганьба!».

Царевич також оштрафувала захисника Юлії Тимошенко

Також слідчий-суддя Печерського райсуду Києва у справі Щербаня Оксана Царевич винесла постанову про притягнення захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка до адміністративної відповідальності і штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суддя мотивувала це тим, що Власенко «вступав у суперечки із суддею».

У своїй постанові Оксана Царевич зазначила, що термін виконання даної ухвали становить 15 діб.

Присутні народні депутати зустріли це рішення вигуками «Ганьба!», після чого суддя також постановила видалити із зали всіх присутніх, крім учасників процесу та представників ЗМІ.

Суддю Царевич шукали в суді більше години

До судової зали апеляційного суду Києва, де відбувалося засідання у справі Щербаня, зайшла особа, яка начебто від імені судді Оксани Царевич зачитала звернення до народних депутатів з вимогою добровільно покинути приміщення.

При цьому невідомо, де перебувала сама суддя Оксана Царевич.

Годину тому вона оголосила десятихвилинну перерву для того, щоб судову залу покинули всі, крім учасників процесу та ЗМІ, і до цього часу не повернулася.

У залі перебували народні депутати фракції «Батьківщина» та близько 20 співробітників «Грифону».

«Беркут» силою викинув депутатів із суду

Бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" за допомогою сили витіснили народних депутатів фракції «Батьківщина» із судової зали апеляційного суду Києва, де розглядалася справа Щербаня.

Серед депутатів були і жінки, до яких молодики у формі застосували грубу фізичну силу.

Під час інциденту у залі були зламані лавки.

Також «Беркут» вивів частину журналістів.

Працівники судової міліції, попри ухвалу суду, не пустили до зали журналістів, які вийшли під час перерви.

Після цього слідчий суддя Печерського райсуду Києва у справі Щербаня Оксана Царевич почала допит так званого свідка.

Сергій Пашинський подав заяву Генпрокурору з вимогою порушити кримінальну справу проти начальника "Грифону"

Народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський вимагає від Генпрокурора порушити кримінальну справу проти начальника київського відділу "Грифону", полковника Шпатька, який дав наказ видалити депутатів із зали судових засідань.

Сергій Пашинський написав відповідну заяву до ГПУ.

Народний депутат пояснив журналістам, що людина у цивільному, яка представилася полковником Шпатьком, вчиняла щодо народних депутатів незаконні дії, а на вимогу показати документи - не реагувала.

Він зазначив, що сьогодні у приміщенні Апеляційного суду Києва все відбувалося так само, як і влітку 2011 року у Печерському суді, коли фальшувалася так звана "газова справа".

"Це продовження кірєєвщини та знущань над лідером опозиції Юлією Тимошенко, проти якої фабрикуються абсурдні справи на замовлення Банкової", - зазначив народний депутат.

Суддя Царевич почала допит так званого свідка

svidok

 

Після видалення депутатів із зали суду почався допит так званого свідка Ігоря Мар'їнкова, який повідомив, що особисто Тимошенко не знав, але жив у готелі "Національ" у номері поруч з нею. Крім того, Мар'їнков повідомив у суді, що дізнався від знайомого про те, що Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко хотіли вбити депутата Щербаня. За словами Мар'їнкова, у Лазаренка і Щербаня був бізнес-конфлікт. Також нібито Лазаренко не дав економічних преференцій Євгену Кушніру (кримінальний авторитет, керівник угруповання, що вбило Щербаня. Помер у слідчому ізоляторі). За словами Мар'їнкова, Тимошенко сплатила звільнення Кушніра з в'язниці. Однак ніяких підтверджень про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня Мар'їнков не висловив.

Після цього суддя Царевич оголосила перерву в допиті свідка до 10:00 14 лютого.

Власенко не почув нічого важливого в словах так званого свідка у справі Щербаня

Свідок Ігор Мар'їнков по суті справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня і причетності до цього екс-прем'єра Юлії Тимошенко нічого не сказав.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко в інтерв'ю журналістам після завершення судового засідання.

"Цей свідок практично нічого по суті справи не сказав", - підкреслив Власенко.

За словами захисника, у нього створюється враження, що якщо "з таким боєм" сьогодні намагалися допитати свідка, порушуючи при цьому численні норми закону, "то і справи, яку намагаються повісити на Тимошенко, не існує".

За інформацією українських засобів масової інформації, Ігор Мар'їнков проходив свідком не лише у справі про вбивство Євгена Щербаня. Він також свідчив у справі про вбивство екс-голови Нацбанку Вадима Гетьмана, застреленого в квітні 1998 року, а також у справі про вибух на стадіоні "Шахтар" 15 жовтня 1995 року, в результаті якого загинув кримінальний авторитет Ахать Брагін. Але жодного разу у показах цього свідка ім'я Юлії Тимошенко не фігурувало.

За матеріалами byut.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.