Суддя у справі Євгена Щербаня раптово захворіла. Допит чергового свідка перенесено

dopit scherban

 
Печерський районний суд Києва переніс на 16 квітня допит чергового свідка у сфабрикованій проти Юлії Тимошенко справі про нібито її причетність до вбивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.


Допит перенесено у зв’язку з перебуванням слідчого судді у справі Оксани Царевич на лікарняному.

Віталія Гайдука, який в 1994-1997 роках обіймав керівні посади в Донецькій облраді та в Донецькій обласній державній адміністрації, буде допитано у приміщенні Апеляційного суду Києва 16 квітня о 10.00.

Як відомо, захисник екс-прем'єр-міністра України Олександр Плахотнюк 27 березня заявив про вибірковість визначення прокуратурою свідків у справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня. "Прокуратура ставить питання про допит тих, так званих, свідків, яким відомо про обставини справи з чужих слів, але водночас прокуратура не ставить питання про допит інших свідків", - сказав Олександр Плахотнюк.

Пізніше захист Юлії Тимошенко звернувся до Печерського районного суду Києва з клопотанням про допит у судовому засіданні Віталія Гайдука та Сергія Тарути, який у 1995 році створив і очолив зовнішньоторговельну фірму "Азовімпекс", що в 1996 році виступила одним із засновників корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Ці свідки допитувалися слідчими прокуратури у рамках досудового розслідування справи, проте обвинувачення уникало їх публічного допиту у судовому засіданні, оскільки вони заявляли про відсутність будь-яких конфліктів між Євгеном Щербанем та Юлією Тимошенко. 

Нагадаємо, у рамках судових слідчих дій на стадії досудового розслідування справи про вбивство в 1996 році народного депутата України Євгена Щербаня допитано п'ятьох свідків - Ігоря Мар'їнкова, Сергія Зайцева, Володимира Щербаня, Олександру Кужель та Сергія Таруту. З усіх свідків обвинувачення лише Сергій Тарута був свідком певних подій, пов'язаних з діяльністю компанії "Індустріальний союз Донбасу", оскільки його компанія "Азовімпекс" виступила одним із засновників "ІСД".

У своїх показах свідки не надали жодних доказів, які б підтверджували причетність Юлії Тимошенко до резонансного злочину 90-х років. При цьому троє з п'яти свідків давали покази зі слів третіх осіб.

Допити всіх свідків обвинувачення відбувалися за відсутності Юлії Тимошенко, незважаючи на те, що екс-прем'єр-міністр не відмовлялася від участі у засіданнях суду, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.