​Пролітаючи у найбільшій близькості до Сонця, апарат НАСА вперше «торкнувся» його атмосфери

Зонд Parker Solar Probe американської космічної агенції НАСА вперше пролетів в атмосфері Сонця - короні. В НАСА назвали це «гігантським стрибком» у дослідженні зірки.


«Так само, як переліт на Місяць дозволив вченим зрозуміти, як сформувався Місяць, дотик до матерії, з якої зроблене Сонце, допоможе науковцям відкрити важливу інформацію про найближчу до нас зірку та її вплив на Сонячну систему», - заявили в НАСА, повідомляє Голос Америки.

Зонд Parker було запущено в 2018 році. У 2019 році з допомогою зонда вчені змогли виявити зигзагоподібну магнітну структуру «сонячного вітру». З того часу зонд вдвічі скоротив відстань до поверхні Сонця.

«Пролітаючи так близько до Сонця, Parker Solar Probe тепер може відчувати умови у короні, прошарку сонячної атмосфери, де домінують магнітні частки - раніше це було неможливо, - заявив Нур Рауафі, науковець проекту Parker в університеті Джонса Гопкінса. - Ми бачимо свідчення перебування в короні з даних про магнітні поля, сонячний вітер та візуально, на зображеннях. Ми можемо побачити, як апарат пролітає крізь структури корони, які видно під час сонячних затемнень».

У НАСА нагадали - на відміну від Землі, Сонце не має твердої поверхні, але має розжарену атмосферу, що складається із сонячної матерії, яка притягується до Сонця гравітацією та магнітними силами.

Художнє зображення Parker Solar Probe. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.