​У Туреччині відкривається найбільша СЕС у Європі потужністю 1350 МВт

У турецькій провінції Конья у вівторок, 5 травня, відбудеться відкриття найбільшої сонячної електростанції (СЕС) у Європі. СЕС «Карапинар» потужністю 1350 МВт належить компанії Kalyon Energy.

Як повідомили у прес-службі компанії, СЕС «Карапинар» охоплює площу 20 млн кв. метрів. Монтажні роботи на майданчику сонячної електростанції стартували у січні 2020 року, передає турецьке інформагентство «Анадолу».

Після виведення на повну силу СЕС «Карапинар» збільшить частку встановленої потужності сонячної енергетики Туреччини на 20 відсотків. Сонячна електростанція складається з 3 256 038 сонячних панелей, вироблених на підприємстві Kalyon Fotovoltaik.

Активну фінансову підтримку проекту надав британський уряд. Загальна вартість проекту СЕС оцінюється в 1 млрд. доларів. Значну частку цієї суми виділено по лінії британського експортно-кредитного агентства UKEF.

Сонячна електростанція вироблятиме щорічно 3 млрд КВт електроенергії, що відповідає 1 відсотку споживання електроенергії в Туреччині.

За рахунок нової СЕС буде задоволено потреби в електроенергії близько 2 млн осіб.

Крім того, електростанція запобігатиме викидам 2 млн тонн шкідливих речовин у навколишнє середовище.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.