У Києві мітингували проти забороненого Дня Свободи

22.11.2011 – У вівторок, 22 листопада, вдень на Майдані Незалежності зібралися близько 200 людей, які прийшли відзначити річницю Помаранчевої революції.
 
 
Міліція намагалася не пустити журналістів і активістів до місця імпровізованого мітингу - майданчика перед Головпоштамтом.
 
Учасники акції скандували гасла: "Банду геть!", "Слава Україні!", "Україна - передусім", "Свободу не спинити!".
 
Після цього організатори мітингу оголосили про його завершення і пообіцяли продовжити ввечері.
 
 
Організатори акції хотіли встановити на Майдані Незалежності намет, як символ Помаранчевої революції, але міліція завадила. Співробітники "Беркуту" взяли в оточення депутата від НУ-НС Андрія Парубія та з півгодини тримали його.
 
Згодом, правоохоронці склали адміністративний протокол на організаторів акції на Майдані Незалежності (КУПР, КУН), які прийшли разом з народним депутатом (фракція НУ-НС) Андрієм Парубієм і спробували встановити намет.
 
 
Про це пресі повідомив заступник начальника відділу зв`язків з громадськістю ГУ МВС України у Києві Володимир Дмитренко.
 
За його словами, близько 13.00 організатори акції хотіли провести мітинг з нагоди Дня Свободи. До них підійшов судовий виконавець і оголосив рішення суду про заборону проведення акції, проте учасники мітингу проігнорували судового виконавця. У зв`язку з цим було складено адмінпротокол про порушення правил проведення масових акцій.
 
 
В.Дмитренко відзначив, що ані щодо А.Парубія, ані щодо інших учасників акції міліціонери "силу не застосовували і не затримували".
 
За даними Головного управління МВС України в Києві, за нецензурну лайку під час акції з нагоди Дня Свободи на Майдані Незалежності затримано двох чоловіків. На обох затриманих складено адміністративний протокол за статтею «дрібне хуліганство».
 
Близько 20 години на Майдані зібралися мітингувальники, які прийшли сюди на честь 7 річниці Помаранчевої революції. Їх закликали перейти на інший бік вулиці Хрещатик підземним переходом.
 
Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.
 
Мітингувальники рушили Хрещатиком під скандування "Банду геть!". Поруч з ними йшли "беркутівці". Почалися невеликі конфлікти з правоохоронцями.
 
На цю годину учасників мітингу нараховувалось приблизно півтори тисячі. Вони були щільно оточенні "Беркутом" з двох сторін.
 
"Беркут" зупинив на Хрещатику лідерів мітингу й оточив їх у кільце.
 
Невдовзі частина мітингувальників прорвалася на інший бік Хрещатика під гасла "На Майдан!". Загін "беркутівців" намагався зупинити їх уздовж вулиці Городецького, люди кричали "Міліція з народом" та намагалися прорвати загороду "Беркуту", їм це не вдалося.
 
"Беркут" блокував мітингувальників на Хрещатику, нікого не пропускав по підземних переходах або через вулицю. В оточенні залишилося кілька сотень людей, але близько 100 встигли перейти на інший бік Хрещатика.
 
Приблизно за годину представники МВС затримали прихильника Помаранчевої революції, що став на захист автомобіля, у якому вивозили гучномовець. Про це повідомив кореспондент «Українського тижня».
 
Співробітники спецпідрозділу МВС посадили чоловіка у автозак. На цей час більшість автомобілів для затриманих покинули Майдан Незалежності.
 
Проте між міліцією і мітингувальниками знову сталася сутичка. Правоохоронці розбили звукову апаратуру, яку намагалися встановити прихильники Помаранчевої революції.
 
Після чого прихильники опозиції почали розходитися. На площі залишилось близько 700 людей.
 
Працівники комунального господарства Києва почали активно збирати ялинку.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.