Годувати армію буде Юра Єнакієвський?

ivanuyschenko

 
Щоб зрозуміти, кому вигідна ця війна - слід з'ясувати, хто на ній заробляє. Міністерство оборони України 30 липня уклало угоди на послуги харчування солдатів до кінця липня на загальну суму 136,37 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», інформує pravyysektor.info з посиланням на «Наші гроші».


Переможцями тендерних торгів стали компанії, пов'язані з колишнім «регіоналом», кримінальним авторитетом Юрієм Іванющенком («Юрою Єнакієвським»). Угоди укладено по переговорній процедурі з постачальниками, які і раніше кормили солдатів. Це ТОВ «Геус-Груп» (84,08 млн грн.), ТОВ «Укрпродакорд ОР» (38,40 млн грн.) та ТОВ «Авіка» (13,89 млн грн.). Інші фірми на переговори не запрошувались.

«Геус –груп» одеського бізнесмена Аркадія Генкіна лише цього року почало отримувати державні підряди. Компанія зайняла нішу замість ТОВ «Адмет груп», пов'язаного з оточенням екс-нардепа Юрія Іванющенка. Фірми мають офіси в одному бізнес-центрі, від них до Міноборони ходять одні й ті самі представники.

«Адмет» кілька років входило до пулу харчувальників армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля. Наприкінці 2008 р. «Укрпродакорд ОР» стало одним з засновників Асоціації харчових підприємств «Армія», яке з того часу незмінно очолював Іван Сикунда, у 90-х – на початку 2000-х відомий як начальник Головного продовольчого управління Тилу Міністерства оборони України. Офіційно «Укрпродакорд» до 2011 р. належало родині депутата Білоцерківської райради Руслана Березюка. Цього року Березюка визнали винним у дачі хабара за постачання консервів Національній гвардії, однак увільнили від тюрми. Фірму «Укрпродакорд ОР» було перереєстровано на тещу Березюка Тетяну Глиняну.

Люстрація? Ні, не чули…



Коментарі

  +0 #1 Рома 13 авг. 2015 г., 09:52:44
Потравит...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.