Сергій Власенко: Заяви МЗС стосовно Резолюції США «віддають дрімучим середньовіччям»

vlas rezolutsiya
 
За останні роки Сенат США не приймав Резолюцій аналогічній тій, яка була проголосована в суботу стосовно України. Про це під час брифінгу у Харкові повідомив захисник Юлії Тимошенко Сергій Васенко.
«Резолюції такого плану на моїй пам’яті за останні кілька років Сенат США не приймав. По-перше, Резолюція стосується навіть не країни, вона стосується справи Юлії Тимошенко. По-друге, вперше, на моїй пам’яті принаймні, Сенат звернувся до Державного департаменту з вимогою щодо обмеження в’їзду на територію Сполучених штатів осіб, які прямо причетні до репресій в Україні. 
 
Список таких осіб був попередньо переданий в Сенат, але, я переконаний, що він буде значно і значно розширений. При цьому в Резолюції надаються наджорсткі оцінки тій ситуації, яка відбувалась», - наголосив захисник лідера української опозиції.
 
Сергій Власенко розповів, що особисто був присутній на засіданні Комітету з міжнародних справ Сенату, коли текст цієї Резолюції попередньо, перед винесенням в Сенат, голосувався.
 
«На жаль, така «геббельсівська» реакція Міністерства закордонних справ України просто вражає, незважаючи на те, що представник цього відомства, а саме посол Моцик, був особисто присутній на цьому засіданні. З більше ніж десятка Резолюцій, які розглядалися в цей день в Комітеті, Резолюція №466 була єдиною, щодо якої сенатори висловлювалися», - наголосив захисник та додав, що безпосередньо на самому засіданні ще троє сенаторів приєдналися до Резолюції в якості співавторів.
 
«Це практично безпрецедентна ситуація в Комітеті закордонних справ, коли безпосередньо під час комітету ще троє сенаторів приєдналися до авторів Резолюції. Це свідчить про абсолютну важливість цієї Резолюції для Сенату США», - зазначив Сергій Власенко.
 
Він також особливо підкреслив, що Резолюція по Україні була прийнята одноголосно, отримала загальну підтримку всіх сенаторів.
 
«Всі члени сенату висловилися «за» цю Резолюцію. Для того, аби ця Резолюція була відкладена, Партії Регіонів достатньо було знайти одного сенатора, одного зі ста, який би сказав «я, навіть, не заперечую, просто маю питання до цієї Резолюції», і вона була б відкладена, не була б проголосована. Лобісти Партії Регіонів не змогли знайти навіть одного сенатора, який встав би і це сказав, саме тому Резолюція була проголосована за цією процедурою», - зазначив захисник.
 
Заяви МЗС, що голосування по Резолюції пройшло якось не за тією процедурою, на думку Сергія Власенка, «віддають дрімучим середньовіччям» - коли нема, що сказати, але змушені щось говорити.
 
«Неправда, що МЗС не займався блокуванням цієї Резолюції – займалися: представники МЗС оббивали пороги офісів сенаторів, я бачив це особисто, представники Партії Регіонів робили те саме - шукали бодай одного сенатора, який готовий був би в цій ситуації сказати, що навіть не заперечує, а просить відкласти», - наголосив захисник лідера опозиції і додав, що така ситуація свідчить, що Сенат США глибоко занепокоєний тією ситуацією, яка відбувається в Україні з правами опозиції, з правами людини, з правами Юлії Володимирівни Тимошенко.
 
Сергій Власенко також додав, що Резолюція вимагає не лише запровадження візових обмежень, вона вимагає звільнення Юлії Тимошенко, «яка незаконно знаходиться в Качанівській колонії, в лікарні «Укрзалізниці», 9-ий поверх якої став філією колонії», повідомляє byut.com.ua.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.