Чиновників, причетних до «вишки Бойка», відловлюватимуть європейські прокурори

vishki boyko

 
Українські чиновники, причетні до афери з «вишкою Бойка», фактично, стають невиїзними до країн Європейського Союзу. Про це йдеться у статті народного депутата VI скликання фракції «Батьківщина» Остапа Семерака, опублікованій у «Kyiv Post», повідомляє byut.com.ua.


Автор повідомляє, що латвійська поліція, яка розслідує ініційовану ним кримінальну справу щодо відмивання коштів «Чорноморнафтогазу», збирається допитати українських фігурантів.

«Хоча латвійська поліція не повідомляє імен українців, які фігурують у розслідуванні, ясно, що серед них – топ-менеджери міністерства енергетики, державної компанії «Нафтогаз України» та її «дочки» – компанії «Чорноморнафтогаз», – пише Остап Семерак.

Він також припускає, що «під слідством, можливо, перебуває один із нових віце-прем'єрів», оскільки «Чорноморнафтогаз» «був під його контролем як міністра енергетики».

«Відповідно до угоди між Україною та Латвією про правову допомогу, ці люди скоро мають бути допитані латвійськими слідчими, і Генеральна прокуратура України повинна забезпечити, щоб це відбулося, незважаючи на своє потенційне небажання це робити. Тепер питання в тому, чи уряд і його домашні улюбленці-прокурори не проігнорують закони і всі міжнародні зобов'язання. Адже вони надто довго ігнорували внутрішні закони, постанови Європейського суду з прав людини і думку міжнародної спільноти (наприклад, у справі Тимошенко)… Наразі мої контакти з латвійськими слідчими дають мені достатньо доказів того, що українські прокурори точно не поспішають співпрацювати», – зазначає Остап Семерак. Однак, за його словами, «в будь-якому випадку перспективи у шахраїв не надто райдужні».

«Навіть якщо наші прокурори не співпрацюватимуть (з латвійською поліцією), ці люди врешті опиняться під своєрідним домашнім арештом: як тільки будь-хто з них спробує залишити країну (зокрема, на Захід), він буде викликаний на допити тамтешніми прокурорами, які будуть більш готові до співпраці з латвійськими колегами», – відзначає автор статті.

«Таким чином, уже зараз можна прогнозувати, що група українських чиновників, причетних до афери з «вишкою Бойка», буде обмежена у можливості поїхати до Європейського Союзу», – наголосив Остап Семерак.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.