Екологи: В Україні більше не можна створити заповідні території

zapovidnik

 
Такого висновку дійшли експерти Національного екологічного центру України, дослідивши наслідки адміністративної реформи в Україні. Як повідомлялось раніше, http://necu.org.ua/pryrodoohorontsi-zapovidnyky-pokynuly-napryzvolyasche/, адміністративна реформа однією з перших ліквідувала Державну службу заповідної справи України, що булла головним органом, відповідальним за створення заповідних територій. В подальшому, внаслідок прийняття № 5456-VI у 2013 році були ліквідовані http://pryroda.in.ua/necu/18-travnya-den-ekolohichnoho-trauru/ територіальні органи Міністерства екології та природних ресурсів. Екологи прогнозували негативні наслідки прийняття цього закону http://life.pravda.com.ua/columns/2012/06/7/104266/. Сьогодні стало відомо, що попри ліквідацію територіальних органів Мінприроди, відповідно до закону «Про природно-заповідний фонд України», створенням заповідних територій можуть займатись лише ці, тепер скасовані органи.


- Таким чином, створювати заповідні території в Україні більше нікому, – повідомив «Конфліктам і законам» заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Щоправда, створенням заповідників і національних природних парків має займатись Мінприроди України і Президент України. Проте, ми знаємо, що жоден з восьми проектів Указів Президента України, підготовлених у Мінприроди за останні роки, не був підписаний Президентом Януковичем http://necu.org.ua/administratsiya-prezydenta-zavazhaye-yanukovychu-ohoronyaty-pryrodu/. Отож сьогодні ми не бачимо жодної можливості створювати заповідні території.

Такий стан справ повністю зупиняє та унеможливлює процеси розвитку мережі природно-заповідного фонду (ПЗФ) в Україні. Наявні 7600 територій ПЗФ складають лише 7% площі України при тому, що законодавство визначає необхідність створення 10,4% ПЗФ до 2015 року.

Екологи звернулись до Президента України і Верховної Ради України з проханням у короткий час вирішити виявлену законодавчу колізію.



Коментарі

  +1 #1 фома 24 июн. 2013 г., 08:11:23
Покращення П---Расов !

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.