Сили АТО ведуть боротьбу з професійними найманцями іноземної держави

ato 3may

 
В рамках Антитерористичної операції станом на ранок 3 травня місто Слов’янськ повністю оточено блокпостами сил АТО. Під контролем сил АТО перебуває 14 блокпостів, перекриті всі основні дороги, які ведуть в населений пункт. Про це на брифінгу в АТЦ заявив перший заступник голови СБУ – керівник Антитерористичного центру при СБ України генерал-лейтенант Василь Крутов, повідомляють «Конфлікти і закони».


Він також повідомив, що у бойовиків відбито та укріплено телевізійну вишку. До виконання завдань залучались сили та засоби ЗС України, ВВ України, підрозділ «А» СБУ, спеціальний підрозділ ДАІ «Кобра», армійська авіація ЗС України, вертольоти АБ ВВ. Відбувається посилення угрупування сил АТЦ додатковими підрозділами МВС та ЗС України.

Сили АТО докладають усіх зусиль, щоб у процесі операції не постраждало мирне населення. Водночас, як наголосив Крутов, проти озброєних злочинців буде вестися вогонь на ураження.

Крутов повідомив, що одночасно із закріпленням сил АТО на блокпостах та стратегічних об’єктах, штабу АТЦ вдалося не допустити виведення бойовиками з ладу системи енергоживлення залізниці на ділянці у напрямку м. Слов’янська, зірвати спробу передачі противнику зброї та грошових коштів у Слов’янську та Краматорську, знешкодити одного з активних сепаратистів - зв’язкового «Стрєлка» - «Ромашку», а також гнізда снайперських груп, розташованих в адміністративних та житлових будівлях м. Слов’янська.

Внаслідок злагоджених дій сил АТЦ було виведено з-під обстрілу колону 95 окремої аеромобільної бригади (12 БТР та 5 автомобілів), БТР ЗС України, попереджено спроби отруєння диверсантами питної води в м. Горлівка.

Також завдяки оперативному реагуванню зірвано спроби бойовиків заблокувати прохід підрозділів АТО через мости поблизу с. Андріївка та с. Рубіжне та блокувати міським транспортом центральні вулиці м. Краматорська, попереджено спробу штурму терористами приміщень 156 зенітно-ракетного полку в м. Донецьк.

Крутов наголосив, що силам АТО доводиться вести боротьбу з професійними найманцями іноземної держави. Це терористи та злочинці, які захоплюють заручників, вбивають і катують людей. Вони цинічно ховаються за спинами цивільних громадян, прикриваються заручниками, ведуть вогонь у житлових кварталах.

«Ми вимагаємо від терористів та диверсантів скласти зброю та звільнити заручників і адмінбудівлі», - сказав керівник АТЦ. Водночас він підкреслив, що злочинці, які винні у вбивствах та катуваннях людей, обов’язково будуть затримані і покарані.

Служба безпеки України встановила та затримала одного з бойовиків розвідувально-диверсійної групи ГРУ ГШ ЗС РФ.

Ним виявився 36-річний громадянин України «Д», спільник так званого  «Абвера» (громадянина РФ Здрилюка Сергія Анатолійовича, 23.12.70 р.н.)

Для участі у насильницьких акціях на території східної України цей чоловік був завербований в Криму представниками військової розвідки РФ.

В АР Крим представниками спецслужб «Д» було надано відповідну розвідувальну та диверсійну підготовку.

У подальшому йому ставилися завдання під виглядом учасника праворадикальних націоналістичних структур організувати в Східній Україні провокації з дискредитації діючої влади та розпалювання антиукраїнських настроїв.



Коментарі

  +2 #1 АЛЕКС 3 мая 2014 г., 12:51:59
Со ссылкой на МВД РФ приводилась информация, что за год боевых действий (первая Чеченская война) погибло около 26 тыс. человек, из них 2 тыс. российских военнослужащих и 10—15 тыс. боевиков, остальные — мирные жители (то есть от 9 до 14 тыс.).
По оценке международной неправительственной организации «Международная амнистия» (2007), во второй Чеченской войне погибло до 25 тысяч мирных жителей.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.