Генерал Таран - ОБСЄ: ескалація терористами конфлікту отримала адекватну відповідь з боку України

taran

 
У Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін проінформовано представників Спільної моніторингової місії ОБСЄ про ескалацію терористами збройного конфлікту в районі Мар'їнка - Красногорівка.


Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Фейсбук, передають «Конфлікти і закони».

Загострення ситуації почалося сьогодні вночі з активного застосування бойовиками окремих районів Донецької області (ОРДО) реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по н.п. Піски, Мар'їнка, Невельське та Водяне. Внаслідок цих обстрілів Мар'їнка дотепер охоплена пожежою.

Наразі в районі н.п. Мар'їнка та Красногорівка іде штурм позицій ЗС України незаконними збройними формуваннями ОРДО у кількості до 1000 бойовиків за підтримки танків, БМП, 122 мм та 152 мм артилерії.

- Це відверте та цинічне нехтування усіма домовленостями, і в першу чергу Мінськими угодами, які лежать в основі всеохоплюючого припинення вогню, - заявив керівник української сторони Спільного центру генерал-майор Андрій Таран.

Під час ранкового щоденного брифінгу українська сторона у присутності представників СММ ОБСЄ звернулась до представників Збройних сил РФ у складі СЦКК з вимогою вплинути на так зване керівництво ОРДО та припинити наступ НЗФ. Окремо було підкреслено, що в іншому випадку ЗС України будуть вимушені повернути на огневі позиції та застосувати артилерійське озброєння калібром понад 100 мм, яке, на виконання Мінських домовленостей, було раніше відведено від лінії розмежування сторін.

- Для зупинення цього зухвалого наступу бойовиків, українська сторона буде вимушена застосувати всі необхідні засоби. Прошу розцінювати їх застосування саме як відповідь на спробу захоплення територій, підконтрольних українській владі. Наразі, мова вже йде не про припинення вогню, а про зупинку ескалації конфлікту, - заявив генерал-майор Андрій Таран.

- Буде зроблено все, щоб припинити вторгнення НЗФ на територію, підконтрольну Україні, - додав він.

Протягом певного часу підрозділи ЗС України стримували наступ ворога наявним на позиціях озброєнням. Лише після того, як стало зрозуміло, що жодні заклики української сторони не знайшли відповідної підтримки з боку російської сторони, було підведене і застосоване важке артилерійське озброєння. Наступ бойовиків був зупинений.

- Незаконні збройні формування повинні чітко усвідомити, що українська армія завжди дасть їхнім зазіханням гідну відсіч. Вирішення цього конфлікту можливе лише шляхом мирного врегулювання на основі імплементації Мінських угод, розпалювання збройної фази протистояння є неприпустимими, - наголосив генерал-майор Андрій Таран.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.