Ввести воєнний стан не дають олігархи

viyna oligarhi

 
«В Україні відбувається не АТО, а війна, тому що на нашу територію відбулося вторгнення військ чужої держави. Наші політики грубо «обійшли» законодавство України, адже при порушенні територіальної цілісності, анексії частини території країни має бути оголошений воєнний стан. Якщо ж це АТО, то в ньому мають брати участь лише професійні військові, силовики, а мобілізація мирного населення має бути припинена. Але воєнний стан невигідний 5 «сім’ям» так званих олігархів, бо воєнний стан збільшує навантаження на економіку».


Про це під час прес-конференції заявила Голова Громадської організації «СОЮЗ МАТЕРІВ «ЗАХИСТ», яка складається з жінок-матерів військовослужбовців, Надія Курамшина, повідомили «Конфліктам і законам» в Інформаційній агенції УІС.

«Ми не проти того, щоб звільнити окуповані території, ми не проти мобілізації, як вважають наші опоненти, ми за мобілізацію, але в правовому полі. Ми намагаємося добитися зустрічі й діалогу з Президентом України Петром Порошенком. Ми звертаємося до нього з вимогою прийняти нашу програму дій для швидкого й успішного завершення АТО, а також заявляємо про створення Наглядової Народної Ради, яка буде сприяти притягненню до відповідальності чиновників-корупціонерів, аби стабілізувати ситуацію в тилу. Тоді і на фронті ми швидше доб’ємося перемоги», - веде далі Надія Курамшина.

«Складається враження, що президента дезінформують про нашу діяльність, схоже, що оточення Порошенка просто не любить Україну і українців. Як пояснити те, що ми 38 діб ночували під Адміністрацією Президента, написали 200 листів до різних чиновників і правоохоронців, проводили десятки акцій, а нам постійно вставляли палиці в колеса?», - обурюється Надія Курамшина.

«У нас в країні є 600 тисяч силовиків, які склали присягу на вірність українському народу. Якщо хоча б кожну 4-у людину зі складу силових структур відправляти в АТО, то можна 4 роки воювати, здійснюючи ротацію лише професійних військових та працівників правоохоронних і спеціальних служб», - вважає помічник голови організації Ольга Ведутенко.

У свою чергу Вікторія Виноградова, помічник голови ГО «СОЮЗ МАТЕРІВ «ЗАХИСТ», зазначила, що українці не повинні утримувати десятки тисяч силовиків, які навіть дня не пробули в зоні АТО.

Солдатські матері також просять Главу держави залучати їх до роботи переговорних груп з обміну військовополоненими.

Наприкінці прес-конференції журналістам було презентовано відео, де десятирічний хлопчик виконує реп-композицію із закликом до миру, та оприлюднено звернення до світового співтовариства англійською мовою із закликом до матерів різних країн світу змусити політиків добитися завершення війни на території України. Додамо, що захід було проведено за інформаційної підтримки Офіцерської громадської ініціативи ЧИСТІ ПОГОНИ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.