Збройні сили України продовжують знищувати заповідники

medobori

 
Вкотре мусимо констатувати факти безвідповідальної діяльності Збройних сил України по відношенню до природно-заповідного фонду. Раніше повідомлялось, що ЗСУ провели руйнівні навчання у національному парку (НПП) «Олешківські піски», підрозділи ЗСУ знищують кілька ділянок НПП «Меотида», проводять навчання або розміщуються в кількох унікальних заповідних урочищах і пам’ятках природи Донеччини. Цього разу новини поступили з Тернопільщини, із природного заповідника «Медобори».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі МБО «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ).

27 березня на територію природного заповідника «Медобори» самовільно, без будь-якого інформування дирекції, заїхав 8 полк спецназу В4252 з метою проведення тижневих спільних українсько-американських військових навчань зі стрільбами. Законодавство України про природно-заповідний фонд встановлює найвищу категорію заповідності – природний заповідник, на території якого заборонена будь-яка діяльність та перебування. Пошкодження територій природно-заповідного фонду тягне відповідальність згідно зі ст.252 Кримінального Кодексу України.

Екологи Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» закликають керівництво Міноборони України відмовитись від практики експлуатації об’єктів природно-заповідного фонду для військових потреб. Також звертаємось до керівництва заповідника «Медобори» з проханням доручити інспекторам заповідника максимально детально задокументувати шкоду, нанесену заповіднику внаслідок навчань, та надати ЕПЛ примірники відповідних протоколів.

Насамкінець хочемо повторити заклик дирекції НПП «Олешківські піски» до Міноборони України: «Не можна з одного боку боронити свою землю, а з іншого боку руйнувати її природну спадщину».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.