Депутатам Закарпаття забажалось автономії

zakarpatska rada

 
Вчора, 5 квітня, відбулося засідання сесії Закарпатської обласної ради. На ньому депутати проголосували за написання звернення щодо надання Закарпатській області економічної автономії. Депутати прийняли рішення звернутися до Президента, голови ВР та Прем’єр-міністра України.


Про це повідомляє «Вголос. ІНФО», передають «Конфлікти і закони».

Депутати проситимуть від централізованої влади визнання Закарпаття «спеціальною самоврядною адміністративною територією» відповідно до результатів референдуму 30 грудня 1991 року.

На думку громадських активістів краю, а також редакції «Вголос. ІНФО», такі дії можуть спричинити цілий ряд політичних проблем. Зокрема вчорашнє рішення облради може підбурити сепаратистів краю до активізації своєї діяльності. У зв’язку з цим, видання просить колег приєднатися до журналістського розслідування з приводу ініціатив, пов’язаних з намаганнями відокремити Українське Закарпаття.

«Вголос. ІНФО» також просить небайдужих громадян, у разі виявлення сепаратистських рухів на Закарпатті, терміново повідомляти про це правоохоронні органи та надсилати відповідну інформацію на скриньку: [email protected].

Зупинимо сепаратизм разом!

Втім, у СБУ вже прокоментували цю ситуацію і розповіли про організаторів так званої «Підкарпатської Русі».

«Якщо хтось намагатиметься на Закарпатті організувати автономію, ми будемо боротися з цим в рамках закону, і дуже жорстко», - так в ефірі «5 каналу» в ході телемарафону «Україна понад усе» заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

«Ми діємо в рамках закону. Повірте, якщо хтось намагатиметься там, на Закарпатті, влаштувати так звану «республіку» чи її подобу, ми з цим будемо боротися в рамках закону, причому дуже жорстко. Для нас дуже важливо зберегти цілісність держави», - сказав він.

Зі слів Тандіта, організатори фейкових угруповань перебувають у Москві. «Якщо говорити про учасників так званої «Підкарпатської Русі», правильно називається так, це фейкова організація, яка була створена у підпіллі, ми говоримо про кількох осіб, в тому числі про одного з їхніх лідерів Петра Гецка. Можу сказати, що багато з тих, хто нібито організовував ці фейкові утворення, вони зараз переховуються в сусідній державі, в столиці цієї країни - в Москві, і звідти намагаються організовувати антиукраїнський рух», - зазначив радник голови СБУ.

Він додав: «Якщо ці люди, так звані «організатори», перебувають у Москві, необхідно розуміти, що фактично, на жаль, сусідня держава зацікавлена в тому, щоби в нашій державі ситуація по політичній лінії, в тому числі, була нестабільною».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.