​Генпрокуратура повідомила перші результати опрацювання електронних декларацій (ВІДЕО)

У п’ятницю, 9 грудня 2016 року, під час брифінгу начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції ГПУ В. Сеник повідомила перші результати опрацювання електронних декларацій.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

В. Сеник поінформувала про діяльність органів прокуратури щодо боротьби з корупцією. Вона зазначила, що за порушення антикорупційного законодавства в Україні крім кримінальної, також передбачена цивільна, адміністративна і дисциплінарна відповідальність.

Начальник відділу ГПУ зазначила, що за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбачена відповідальність у вигляді штрафу, конфіскації майна, обмеження права займати певні посади та займатись певною діяльність протягом року. Одночасно Законом України «Про державну службу» передбачена заборона продовження роботи на державній службі щодо особи, яка притягнута до відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, упродовж трьох років. Проте виключення складають представницькі органи, які обираються.

В. Сеник повідомила про результати роботи органів прокуратури у зазначеному напрямку за 2016 рік. Так, прокурорами забезпечено участь у 2 352 справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, а саме: порушення обмежень щодо сумісництва, суміщення з іншою оплачуваною діяльністю - 111, порушення обмеження щодо одержання подарунків - 31, порушення вимог фінансового контролю - 199, порушення щодо порядку врегулювання конфлікту інтересів – 1 390, порушення обмеження щодо поширення інформації, яка стала відомою під час виконання службових обов’язків - 16, невжиття заходів щодо протидії корупції - 8.

Також, начальник відділу ГПУ поінформувала щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності за корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані із корупцією. Генеральною прокуратурою за 11 місяців 2016 року внесено 3 682 подання про проведення службових розслідувань, за їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 736 посадовців. Так, наприклад, за поданням Генеральної прокуратури до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення притягнуто працівника Мін’юсту.

Окрім того, В. Сеник повідомила про співпрацю органів прокуратури з Національним агентством з питань запобігання корупції, Національною поліцією України, Національним антикорупційним бюро, Державною фіскальною службою щодо опрацювання відкритих електронних декларацій та державних реєстрів.

Начальник відділу ГПУ зазначила, що за результатами опрацювання майже половини електронних декларацій народних депутатів України, відкритих реєстрів та інформації, яка надходить від викривачів, до Національного агентства з питань запобігання корупції надіслано 53 матеріали з інформацією для вжиття заходів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», із них: за фактом несвоєчасного подання декларації – 1, неповне відображення даних у електронних деклараціях – 28, порушення щодо обмеження сумісництва, суміщення з іншою оплачуваною діяльністю – 11, порушення обмеження щодо одержання подарунків – 2, неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані – 11.

«Один протокол, який складений Національним агентством з питань запобігання корупції, надісланий до суду. Інформація про його складання надійшла до органів прокуратури і після призначення справи судом, Генеральною прокуратурою буде призначено працівника, яким буде забезпечено розгляд цього протоколу», - сказала В. Сеник.

Також, начальник відділу ГПУ розповіла про виявлення недобросовісних податкових агентів. Вона зазначила, що завдяки електронним деклараціям відкрилась інформація не тільки про рухоме та нерухоме майно, але і про грошові активи суб’єктів декларування, що виявляє невідповідність доходів державних службовців.

«Матеріали надіслані на досудове розслідування щодо одного високопосадовця, який з 1998 року, він і його сім’я, заробив оподаткованих не більше 10 тис грн, натомість у електронній декларації відображена сума 9 млн грн», - зауважила В. Сеник.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.