​У Дніпрі ліквідовано «конвертаційний центр» міжрегіонального характеру

Прокуратурою Запорізької області під час процесуального керівництва у кримінальних провадженнях виявлено та ліквідовано «конвертаційний центр» у м. Дніпро, через який деякі підприємства Запорізької області мінімізували сплату податків та переводили безготівкові кошти в готівку, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.


У рамках розслідування двох кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 1 ст. 205-1(підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України ліквідовано злочинне угруповання, діяльність якого спрямована на надання послуг підприємствам реального сектору економіки щодо мінімізації податків шляхом переводу безготівкових коштів в готівку, безпідставного формування ПДВ та подальшої легалізації грошових коштів.

Схема роботи угруповання поширювалась на Запорізьку, Київську, Дніпропетровську, Харківську та Миколаївську області.

Загальна сума проконвертованих грошових коштів у період 2016 – 2017 років складає понад 500 млн грн.

Учасники «конвертаційного центру» з метою прикриття своєї незаконної діяльності щодо вчинення фіктивних фінансово-господарських операцій, переведення безготівкових коштів в готівку для підприємств реального сектору економіки, зареєстрували понад 100 фіктивних суб’єктів господарювання.

Так, безготівкові грошові кошти підприємств реального сектору економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних підприємств у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги), після чого безготівкові грошові кошти надходили на карткові рахунки підконтрольних фізичних осіб та фізичних осіб підприємців та у подальшому здійснювали зняття готівкових грошових коштів в касах банківських установ та передавали замовникам за грошову винагороду.

Прокуратурою області спільно з оперативними управліннями фіскальної служби Запорізької та Дніпропетровської областей, слідчим управлінням фіскальної служби в області проведено 34 санкціоновані обшуки, у ході яких вилучено речові докази, а саме 3,5 млн грн готівки, печатки підконтрольних підприємств, тіньову документацію, засоби зв’язку, банківські картки та носії інформації.

Також накладено арешти на грошові кошти на банківських рахунках 117 підконтрольних угрупованню підприємств на суму понад 1,5 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Фото прес-служби прокуратури Запорізької області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.