​Україна та США провели спільні навчання у Чорному морі

Американський есмінець «Рузвельт» та катери українськиї Військово-морських сил провели навчання у Чорному морі у вівторок. За повідомленням ВМФ США, з українського боку у тренуваннях взяли участь патрульний катер типу Айленд «Старобільськ» (переданий Україні американським флотом у 2018 році) , річковий бронекатер «Гюрза», артилерійські катери «Нікополь» та «Кастополь», повідомляє «Голос Америки».

Крім того, до навчань приєднались американський гелікоптер MH-60R Seahawk та український MI-14.

«Проходження навчань було можливістю для Військово-морських сил США та України удосконалити управління та маневрування кораблями», - заявили у ВМС США.

Офіцер-командувач есмінця «Рузвельт» Раян Кендалл відзначив майстерність українських моряків: «Військово-морський флот України професійний і має багато можливостей та навичок, щоб кинути виклик моїй команді працювати на рівні нашої найвищої майстерності, це було справжнім задоволенням працювати з командою їхнього ВМФ у Чорному морі».

«Проведення навчань з нашими українськими партнерами по НАТО демонструє спільну силу та потенціал, які завжди є непорушними, коли флоти наших країн об'єднуються. Партнерство «США-Україна», що триває десятиліттями, ніколи не було міцнішим», - додав американський командувач.

Вхід есмінця «Рузвельт» у Чорне море для навчань є шостим візитом цього американського судна в ці води, - йдеться у прес-релізі.

У липні цього року американський флот провів навчання «Сі Бриз-2020» у Чорному морі, до яких приєдналися флоти ще семи країн, зокрема й українського. Перед початком тих навчань росіяни розгорнули власні військові тренування у Чорному морі.

Тоді офіцер-командувач американського есмінця «Портер» Крег Трент заявив: «Вони (росіяни - ред.) там присутні, вони очевидно спостерігають за нами. А ми спостерігаємо за ними. Якщо щось стане небезпечним чи непрофесійним, ми готові вжити заходів і зробити все, щоб бути у безпеці».

Есмінець «Рузвельт» (DDG 80). Фото Військово-морського флоту США



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.