Євгенія Тимошенко: Бойкот Євро-2012 є справедливою реакцією проти режиму Януковича

evgeniya timoshenko05 05 2012

 
Дочка екс-прем'єр-міністра України Євгенія Тимошенко вважає, що рішення європейських країн бойкотувати футбольні матчі чемпіонату Європи, які відбуватимуться в Україні, є справедливою реакцією, спрямованою проти режиму Віктора Януковича. 


"Як українка, я впевнена, що більшість людей в Україні теж так думають, ми ніколи не хотіли, щоб Україна була ізольованою. Якраз навпаки, ми хотіли, щоб чемпіонат Європи став святом спорту, свободи гарного настрою, щоб Україна рухалася до європейських принципів у політиці, у спорті, в економіці, всюди… Але цю нагоду дискредитували дії режиму", - сказала Євгенія Тимошенко в інтерв’ю BBC.

Дочка Юлії Тимошенко зазначила, що родини політв’язнів вдячні демократичному світові за таку реакцію. "Ми вдячні лідерам демократичних країн за те, що вони відмовилися стояти поруч з людиною, яка не може покласти край репресіям та тортурам у своїй країні", - наголосила вона.

Як відомо, Представництво Європейського Союзу в Україні заявило, що ніхто із єврокомісарів не братиме участі у заходах, присвячених Євро-2012 в Україні.

"Президент Баррозу не має жодних намірів подорожувати в Україну чи відвідати події, присвячені Євро-2012. Цю позицію поділяють всі єврокомісари (президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу підняв це питання під час зустрічі членів Єврокомісії 2 травня). Ще напередодні нещодавніх хвилюючих подій в Україні президент відхилив запрошення УЄФА відвідати фінальні матчі Євро-2012 по причині насиченого графіку", - зазначалося у повідомленні Представництва ЄС в Україні.

Пізніше з аналогічними заявами виступили президент Європарламенту Мартін Шульц, прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт, міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, а також інші політики Бельгії, Нідерландів, Австрії та Італії. Представники європейських країн обґрунтували своє рішення ситуацією з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, яка оголосила голодування на знак протесту проти застосування до неї фізичної сили, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.