Україна не виконала жоден з пунктів Резолюції ПАРЄ

rezolutione pareУкраїна досі не виконала жодного пункту січневої резолюції ПАРЄ, в якій, зокрема, вказується на необхідність припинення політичних репресій та звільнення політв'язнів.

Про це повідомив перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв сьогодні на брифінгу за підсумками зустрічі з представниками Моніторингового Комітету ПАРЄ.

Зокрема, за його словами, Україна не виконала пункт Резолюції ПАРЄ про припинення репресій щодо лідерів опозиції, звільнення політичних в'язнів Тимошенко, Луценка та Іващенка, а також пункту щодо деполітизації статті 364 та 365 Кримінального кодексу.

Також, за словами Соболєва, не виконано пункт щодо надання незалежності суддям, які в Україні прямо залежать від Вищої ради юстиції, яка безпосередньо сформована з представників прокуратури та адміністрації президента.

Сергій Соболєв повідомив, що представники опозиції під час зустрічі проінформували представників Моніторингового комітету ПАРЄ про сьогоднішнє рішення суду по касації Юлії Тимошенко, «яке ухвалено лише з метою затягування справи на невідомий термін».

«В чотирнадцятому пункті Резолюції чітко вказано, що в разі її невиконання ПАРЄ розгляне питання санкцій стосовно вищого керівництва України», - заявив Соболєв.

Він також повідомив, що члени делегації ПАРЄ, які у червні робитимуть ключову доповідь щодо виконання Резолюції, планують також зустрітися з Генеральним прокурором, омбудсменом, а завтра з Юлією Тимошенко.

Водночас член постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ Олена Бондаренко додала, що вона занепокоєна тим, що представники провладної більшості сьогодні під час зустрічі з делегацією ПАРЄ повторили тези, раніше озвучені президентом, про те, що ПАРЄ втручається у внутрішні справи України.

«Це означає, що парламентська більшість і влада взяла чіткий курс на самоізоляцію нашої держави від європейської спільноти», - переконана Бондаренко, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.