Уряд Франції також вирішив бойкотувати Євро-2012 в Україні - через ув’язнення Юлії Тимошенко

valeri

 

Міністр молоді та спорту Франції Валері Форнейрон заявила, що французький уряд ухвалив рішення бойкотувати українські матчі чемпіонату Європи з футболу на знак протесту проти поводження з ув’язненим опозиційним політиком Юлією Тимошенко.


"Жоден член уряду не буде присутній на матчах в Україні", - цитує агентство France Press заяву, яку зробила Валері Форнейрон, виступаючи перед товариським матчем між Францією та Сербією у північно-французькому місті Реймс.

За її словами, зовнішньополітичне відомство Франції поінформувало про цей крок відповідні структури країн, які цього року прийматимуть чемпіонат Європи з футболу. "МЗС поінформувало український та польський уряди про цю ситуацію", - зазначила вона.

"Це – позиція, яку ми зайняли через наше занепокоєння щодо поваги до європейських цінностей, особливо у світлі ситуації з Тимошенко", - підкреслила міністр молоді та спорту Франції.

Валері Форнейрон зазначила, що позицію Франції поділяють канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент ЄС Херман Ван Ромпей та Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозо.

За інформацією France Press, Президент Франції Франсуа Олланд минулого тижня вже дав чітко зрозуміти, що він не відвідає жоден з матчів в Україні. "Я люблю футбол, але те, що відбувається в Україні – це проблема", - заявив він в Брюсселі після неформального саміту ЄС.

Нагадаємо, що збірна Франції знаходиться в Групі D з Англією, Швецією та Україною. Їхній перший матч проти Англії відбудеться 11 червня в Донецьку.

France Press також наголошує, що заява про бойкот французами з’явилась після того, як прокуратура збільшила тиск на Юлію Тимошенко, назвавши її свідком у справі про вбивство у 1996 році депутата Євгена Щербаня, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.