Президент ЄНП Вільфред Мартенс зачитав звернення Юлії Тимошенко до Конгресу

vilfred martens1

 
Сьогодні президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс зачитав звернення ув’язненого лідера опозиції Юлії Тимошенко до Конгресу ЄНП, повідомляє byut.com.ua.


«На жаль, не всі члени нашої родини з нами тут, немає Юлії Тимошенко, але її донька Євгенія учора була з нами», - наголосив Мартенс.

«Для мене велика честь зачитати звернення Юлії Тимошенко до нашого Конгресу:

«Я хотіла б розпочати з того, щоб подякувати Президенту Мартенсу за те, що дав мені можливість виступити тут перед Вами сьогодні. Звичайно, Ви зараз чуєте його голос, а не мій. Але Вільфред та всі ви мої безцінні друзі – є живим доказом того, що вислів «у політиці немає справжніх друзів», а лише інтереси є абсолютно хибним. Ваша дружба стала благословенням для захисту мого народу та мого життя. Вашу дружбу я зберігаю як скарб, тут у в’язниці, і вона вселяє в мене надію на великі та справедливі зміни. Я знаю, що через голос мого дорогого Вільфреда Ви почуєте правдивість моїх слів, але найголовніше, Ви отримаєте додаткові аргументи для визначення стратегії відносно долі моєї країни.

Сьогодні вже 439-ий день мого ув’язнення. Протягом довгих місяців перебуваючи у камері в колонії, далеко від моєї родини, друзів і прихильників. Тепер у лікарняній палаті, яка нічим не відрізняється від тюрми, де майже не існує різниці між мовчанням днів та ночей, я бачу, що самовіддана та професійна боротьба за збереження України в Європейській родині посилюється щодня. І дякую Вам за те, що ваші зусилля є визначальними. Щоночі, коли брязкає замок на двері, я кажу собі, що я пережила ще один день, і продовжуватиму виживати, яку б ще зневагу не виявляв до мене цей режим, бо це сьогодні є моя частина боротьби за свободу.

Але все більше вночі я починаю боятись, не за себе, а за мою країну. Адже цей глухий звук, який я чую щоразу, як зачиняються тюремні двері, нагадує мені про те, що двері до свободи, до Європи, до пристойного життя для моїх співвітчизників також зачиняються для України. Тюремні двері, які побудував Янукович навколо моєї країни, все ще не зачинені назавжди. До моменту, коли їх буде зачинено, часу майже не залишилося.

Я знаю, що всю Європу сьогодні захопила велика економічна боротьба. Чому Ви зазнали такого болю? Чому Ви відчайдушно намагаєтесь зберегти ідею європейської єдності? Я знаю, що це не просто питання боргів та відсоткових ставок. Ви боретесь за Європу, тому що Ви знаєте ціну втрати свободи, яку заплатила Європа, коли її розкол у минулому дозволив свободі зникнути.

Ми також доклали всіх зусиль для об’єднання опозиції заради життя Європейської України, але ця робота ще не завершена і вона потребує від нас невідкладних дій. Я доклала всіх зусиль щоб «Батьківщина», Борис Тарасюк, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та всі без виключення опозиційні лідери були разом і відклали своє поборювання, щоб назавжди покінчити з хомо–советікус в українській владі.

Я дякую Вам, що Ви сьогодні запросили всю нашу об’єднану демократичну опозицію, щоб ще раз підтримати наш дух та прагнення до наших з Вами цінностей.

Ви розумієте, що провал наших спільних зусиль є абсолютно неприйнятною перспективою, я також знаю, що Ви будете поряд з Україною у цей момент важкого випробування для нас.

Я не перебільшую: залишилось буквально декілька митей для того, щоб вдихнути назад життя та свободу в мою країну.

Дозвольте мені запропонувати декілька конкретних кроків, які Ви можете допомогти нам зробити:

На парламентських виборах, які відбудуться 28 жовтня, надішліть в мою країну офіційних спостерігачів, які уважно слідкуватимуть та задокументують кожну фальсифікацію, яку вони побачать, але не тільки в день виборів, а зараз з цієї миті;

Вже зараз, викривайте дії цього режиму щодо системних фальсифікацій, які він вже здійснює для викривлення результатів виборів, внаслідок чого їх вже зараз не можна вважати ані чесними, ані справедливими;

І найважливіше, настав час ще до виборів обмежити свободу для тих, хто вбиває демократію в моїй країні. Не дозволяйте представникам цього режиму та їхнім поплічникам вільно подорожувати до Ваших країн та розповсюджувати інформаційну пропагандистську отруту у Ваших країнах. Не дозволяйте їм здійснювати корупційні трансакції через Ваші країни та розпочніть розслідувати такі випадки.

Не дозволяйте їхнім родинам насолоджуватись Вашим добробутом за допомогою грошей, шахрайством відібраних у важко працюючого українського народу.

Лише відмовивши у цих свободах тим, хто відмовляє у свободі своїм співвітчизникам, можна змусити режим Януковича усвідомити, що його зневага до закону і Європи потягне за собою серйозні наслідки.

Під час Вашої зустрічі у Бухаресті, я не думаю, що мені потрібно ще раз називати геостратегічні причини того, чому Україна важлива для Європи. Їх занадто багато і вони повністю очевидні, щоб повторювати їх знову і знову. Зрештою, Київ знаходиться на відстані лише 750 кілометрів, тобто лише одного дня поїздки на автомобілі.

Тому я просто хочу ще раз сказати Вам сьогодні, що свобода – це універсальна цінність. Коли її вбивають в одній країні, вона зменшується і у решті країн, глобальний світ стане складнішим, якщо ув’язнення України буде доведене до кінця. Світ вірить в майбутнє Європи. Ви можете дати йому підстави ствердити цю віру, зробивши все можливе, щоб зберегти європейські цінності в Україні. Адже якщо Ви підтримаєте нас у важку хвилину, це означатиме, що Ви підтримаєте і самих себе.

Зараз моє серце з Вами, моя надія з Вами і, знаю, наше майбутнє з Вами.

Дякую за все!

Завжди Ваша, Юлія Тимошенко»

Вільфред Мартенс зачитував звернення Юлії Тимошенко до Конгресу ЄНП на фоні демонстрації слайд-шоу світлин з Юлією Тимошенко.

Нагадаємо, що донька Юлії Тимошенко Євгенія та заступник голови партії ВО "Батьківщина" Григорій Немиря беруть участь у Конгресі ЄНП, який відбувається 17-18 жовтня у Бухаресті.

У рамках Конгресу відбулася низка зустрічей Григорія Немирі та Євгенії Тимошенко з лідерами ЄС та європейськими політиками.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.